Hemianthus callicrithoides?
Hemianthus callitrichoides cuba, alias HC.
Én a HC-t próbáltam víz alatt, de ott nem nőtt semmit, elfogyott. Ezt a növényt úgy tudtam tartani, hogy szárazon rátettem egy vasfára és folyattam a vizet a fára egy vízpumpával. Ahol egy az egyben folyt rá a víz, ott kirohadt. Ahol meg csak vizes volt a fa, tehát ahol a növény gyökere kapott csak vizet, a levele viszont szárazon volt, ott szépen nőtt és terjedt végig a HC a fán, kint a szabad levegőn. Ez egy szárazföldi-mocsári növény, semmiképp nem akváriumi. Víz alá kényszeríteni csak CO2-vel lehet. Akárhogyan is tartod, nagyon erős fény kell neki. Án egy 26Watos izzóval világítottam 10 centi közelről. Ami meg arrébb volt, ahol nem kapta ezt az erős fényt, ott, azon a részen nem terjedt. Csak közvetlen a lámpa alatt olyan 15centis területen volt szép.
Ajánlom helyette a Hemianthus micranthemoides, alias HM-et, mert az jobban megmarad a víz alatt és közepes fény is elég neki. Szintén kicsik a levelei, kinézetre hasonló a két növény, csak annyi a különbség hogy a HM magasabbra nő, viszont le lehet vágni hogyha az alacsony növény jobban tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!