Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Cryptocoryne-m levelei barnuln...

Cryptocoryne-m levelei barnulni kezdtek, majd összecsavarodnak, olyan mintha "elszáradnának". Milyen hiánytünet lehet ez?

Figyelt kérdés
2015. márc. 21. 21:04
1 2
 11/13 Salx Narval ***** válasza:
10-óra világítás elég, a hőmérsékletet 24fok fölé nem viheted már így is sok lesz a halaknak, viszont ez a becketti alsó határa. A tápozást és szenet én ritkítanám, viszont a gyökereket tápoznám valamilyen tőzegtablettával, táprúddal, minden növény gyökeréhez mehet pár. A fényerőd közepes ez ezeknek a növényeknek elég kell legyen ha nem nagyon árnyékolnak a levelek. A heti vízcserét mindenképp tanácsolnám 30% és elég ha ilyenkor tápozol kicsit.A szűrőt úgy állítsd be ,hogy a kiömlő víz mozgassa a felszínt. Ha levegőztetni is akarsz akkor azt minimumra állítsd, mert algásodást okoz. Én mást nem tennék egyenlőre, de hallgass meg másokat is.
2015. márc. 22. 16:35
 12/13 anonim ***** válasza:

Azt hiszem a Gőd kertészet nevel ultra magas páratartalom alatt ilyen Cryptokat, meg fognak változni.

Nem tudom menyire látszik: [link]

Középen van a növényed, a képen, barnulnak, csavarodnak, nyúlnak a levelek, majd ilyen lesz ugyanaz a növény: [link]

Decemberi az első kép, beültetés után, a második kép mai, már 5 részre tudtam szedni a növényt, 1 bokorból van már 5, 4 kisebb, 1 nagyobb ami a képen van.

Akkor lesz zökkenőmentes az át állás, ha a talajba nyomsz tápot, kevés halnál komplex műtrágyás, akár aquaplant, ilyen: [link] a panzi aquaplant dobozba is ez van, a heti vízcserénél szoktam elnyomkodni 5-10 darabot/akvárium.

Ha van több hal, etetsz többet akkor lehet csak micro elemes táp is, az pl a jbl kugeln.

Intenzív növekedéshez több npk kell a talajba, lehet házi vagy gyári komplex táprúd.

2015. márc. 22. 20:13
 13/13 anonim ***** válasza:

Ferrot azt felesleges venni, van a profitoban elég, elvileg a profito gyári adagja szabvány szett világítás, és kevés növény mellé elég.

Én profitonál, 0,5 watt/liternél 1,5X a gyári dózis, ha kezd burjánzani a növényzet akkor inkább 2x a gyári dózis, akkor nem szoktam látni káliumra, vasra utaló hiánytüneteket.

2015. márc. 22. 20:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!