Cryptocoryne-m levelei barnulni kezdtek, majd összecsavarodnak, olyan mintha "elszáradnának". Milyen hiánytünet lehet ez?
Azt hiszem a Gőd kertészet nevel ultra magas páratartalom alatt ilyen Cryptokat, meg fognak változni.
Nem tudom menyire látszik: [link]
Középen van a növényed, a képen, barnulnak, csavarodnak, nyúlnak a levelek, majd ilyen lesz ugyanaz a növény: [link]
Decemberi az első kép, beültetés után, a második kép mai, már 5 részre tudtam szedni a növényt, 1 bokorból van már 5, 4 kisebb, 1 nagyobb ami a képen van.
Akkor lesz zökkenőmentes az át állás, ha a talajba nyomsz tápot, kevés halnál komplex műtrágyás, akár aquaplant, ilyen: [link] a panzi aquaplant dobozba is ez van, a heti vízcserénél szoktam elnyomkodni 5-10 darabot/akvárium.
Ha van több hal, etetsz többet akkor lehet csak micro elemes táp is, az pl a jbl kugeln.
Intenzív növekedéshez több npk kell a talajba, lehet házi vagy gyári komplex táprúd.
Ferrot azt felesleges venni, van a profitoban elég, elvileg a profito gyári adagja szabvány szett világítás, és kevés növény mellé elég.
Én profitonál, 0,5 watt/liternél 1,5X a gyári dózis, ha kezd burjánzani a növényzet akkor inkább 2x a gyári dózis, akkor nem szoktam látni káliumra, vasra utaló hiánytüneteket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!