Ehhez a világításhoz kevés ez a szűrés?
72 literes akváriumom van, amit nem rég indítottam, de látom, hogy kevés a növényeknek a fény(gyári tető 15W).
Ami megtetszett, az az odyssea dual 2x24w t5 armatúra.
Ehhez már kevés lenne az Eheim Pickup 2012 belső szűrővel, vagy még jó lenne?
A halak menyiségétől függ, pár nano halal+garnélával még nem csinál nagy galibát erősebb fény, csak akkor macro táp kell, amibe minden van.
Persze így is nagy a rizikó, plusz jócskán vissza kell venni a világítási időt, lehet már 6 óra is elég, carbo az mindenféleképp kell.
Ha nem rég kezdted az akvarisztikát jobban járnál 2x15 watt fénnyel, ilyen erős fénynél nagy galibát csinál pici ammónia is.
a világítás és a szűrés nem függ össze.
a belső szűrő elég, de én személy szerint lecserélném a belsőt egy kis használt eheim 2213-ra és szép tiszta vized lenne.
Úgy gondolom ha elmész egy őraktikerbe vagy valami ilyesmi boltba olcsóbban is kapsz egy armatúrát és veszel bele 1000 ft/ db áron csöveket. Olcsóbban kijössz főleg ha barkácsolsz egyet!
A világítás szorosan összefügg a szűréssel amennyiben halas akváriumról van szó, az ammónia első körben a víztömegbe kerül, ha erős a világítás rögtön jönnek rá az algák.
Minél erősebb a fény annál hatékony biológiai szűrés kell.
Példa egy halak- gerinctelenek nélküli akváriumba minimális szűrés elég, viszont macro táp kell.
Minden mindennel összefügg.
Szerintem elég, bár tény, hogy nem valami gyors szűrő. Egy 600-700 l/h-s vízforgatás tényleg arányosabb lenne ekkora fényhez.
Minden esetre a világítás időtartamával tudsz játszani egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!