Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » 85 literes aksimban felütötte...

Misi79 kérdése:

85 literes aksimban felütötte a fejét a darakór, míg pár napig távol voltam, mi a teendő?

Figyelt kérdés
A párom csak etetett, ő nem figyelte annyira a halakat. Azt jelezte hogy a Betta ( hím ) gyakran lefeküdt, elbújva a kövek alá, de ha kaját kapott, mindig előjött. Ma reggel néztem, hogy elég rendesen pöttyösek a hala: a Bettán nem látok pöttyöt ( bár nem is látom hol van), és az öt serpa lazacon sem, a pirosszájú lazacokon ( 5db) és a neonokon ( 6 volt,2 ma reggelre elpusztult) viszont igen. A két "kölyök" ancin sem látom egyértelműen. De olyan az akksi, mintha üres lenne, ha odamegyek előjönnek, gondolom kaját várva, amúgy mindenki elbújik. Milyen kezelést javasoltok? Nagyon várom a segítséget. Szép napot nektek!

2015. márc. 19. 10:45
 1/3 anonim ***** válasza:
10 literenként 1 kávéskanál só + állítsd 30 fokra a fűtőt. Én a 3-4. nap még szoktam 30 literenként 1 kávéskanállal hozzá adni. Vízcsere nem szükséges a kezelés alatt, ha épp esedékes a vízcsere akkor figyelj a hőmérsékletére, és arányosan pótold a sót.
2015. márc. 19. 11:11
 2/3 anonim ***** válasza:
1 hét és lezajlik az egész. Ne használj gyógyszereket ne légy türelmetlen, a só is megoldja.
2015. márc. 19. 11:17
 3/3 anonim ***** válasza:

Bettát előkeríteni, az utolsó dolog, ami hiányzik, hogy egy haltetem ronts a vízminőséget.

Sót kikevered külön edényben akváriumvízben és nagyon lassan adagolod, a harcsák érzékenyen tudnak lenni a hirtelen sósodó vízre. (Bocs, nem megy ma ez magyar nyelv :$) Ha kellően lassan adagolod, akkor nincs vele gondjuk.

2015. márc. 19. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!