Mennyi világítástól gyakoribb az alga?
Figyelt kérdés
72 literes akváriumhoz vennék armatúrát, de nem szeretném, hogy nagyon algásodjon.
ez 2x24w t5 lenne
ez kb 0,7 w/l világításnak felelne meg.
Ez már gyakoribbá teszi az algát?
2015. márc. 10. 19:52
1/13 anonim válasza:
Ez ennél bonyolultabb, de egyébként igen.
2/13 anonim válasza:
Attól függ; azt mondják ha túl sok a világítás zöld algád lesz, ha túl kevés akkor barna. Nyilván függ attól mennyi növényed van, tápozol-e, stb. Vedd meg nyugodtan ezt az armatúrát, utána még játszhatsz a világítási idővel.
3/13 A kérdező kommentje:
oké
amúgy ezért az armatúráért jó a 12 ezer?
vadi új
2015. márc. 10. 20:31
4/13 anonim válasza:
Sosem a fénytől algásodsz. Ha rendben van a szűrésed, nincs ammónia a vizedben, nem lesz algád.
5/13 anonim válasza:
Azt az armatúrát fel lehet lógatni a plafonra, vagy felszerelsz a falra 2db polctartót és arra. Ha sok a zöldalga, feljebb húzod a lámpát.
6/13 A kérdező kommentje:
ez olyan akvárium szélére tehető
2015. márc. 10. 21:20
7/13 anonim válasza:
Az alga ugyanattól növekszik, amitől a növények.
Fény, tápanyag, víz, és levegő.
Ha ebből az egyik hiányzik, akkor ott nem lesz fotoszintetizálás.
De azért egy kis alga kell a halaknak, csigáknak is enni. Egészségesebb a kicsit algás akvárium, mint a teljesen steril.
8/13 anonim válasza:
nem tudom melyik lámpát vszed, én erre gondoltam
9/13 anonim válasza:
10/13 A kérdező kommentje:
én is
de találtam egy másikat amiben ez az kompakt izzó van:
Osram dulux 55w
6500k
4800lm
ez elvileg jobb.
Kompakt fénycső is jó akváriumhoz?
2015. márc. 10. 21:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!