Ecsetalgatol hogyan szabaduljak meg?
A leg egyszerűbb a kiváltó okot megszüntetni, ami átlag nitrogénvegyület, és foszfát többlet, vannak a tápanyagfelesleg eltávolítására kifejezetten alkalmas növények, van olyan is ami cam fotoszintetizál, tehát még éjszaka is vesz fel tápot.
Pl: kocsány nélküli ambulia, tüskés hínár, érdes tócsagat. közönséges vallisneria, hólyagos vizikehely, a kisebb növényekből alkalmas a H.M (Hemianthus micranthemoides)
Csináltam egy olyat, hogy kaptam eredetileg ecset algával fertőzött köveket, betettem egy 75-ös akvába, burjánzott szépen: [link]
kivettem a köveket, onnantól nem volt többet ecset alga:
Menet közben változtattam az akva kinézetén, a növények intenzív növekedése miatt, hiába van tele az akva spórával esélytelen az alga:
Tegnapi fotó: [link]
A szár osztással szaporítható növények jól metszhetőek, gyorsan regenerálódnak, az algás leveleket le lehet metszeni.
Addig mindig lesz alga, soha, semmikor nem lehet tőle megszabadulni, kizárólag akkor, ha a növények elnyoják őket.
Felesleges bármilyen szer, egyensúly kell és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!