Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A műanyag káros az állatokra?

A műanyag káros az állatokra?

Figyelt kérdés
Ha a gőtéimnek egy műanyag kimászót rakok be.
2015. febr. 28. 18:21
 1/6 anonim ***** válasza:

maga a műanyag nem káros

ami káros lehet az a műanyagból kioldódó adalékanyag

2015. febr. 28. 18:41
 2/6 anonim ***** válasza:

huszonkilencmilliárdféle műanyag létezik.

Van, amiből idővel oldódnak ki anyagok, és egy olyan gyenge szervezetnek, mint egy gőte, akár káros is lehet.

De amúgy általában nem jellemző. Nem hiszem, hogy aggódnod kéne miatta.

Üvegből, fából, kőből nem lehetne megcsinálni?

Még annyi jutott eszembe, hogy ha pl be akarod ragasztani az akváriumba, akkor olyan sziloplasztot használj, amiben nincs penészedés gátló. Mert az mérgező.

2015. febr. 28. 18:47
 3/6 anonim ***** válasza:
...mármint amiben van. nyilván
2015. febr. 28. 18:48
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Kerestem üveget,követ,de elég drágák,meg alacsonyak,és én szeretnék egy 10-12 cm magas vizet berakni nekik,hogy kicsit tudjanak úszkálni.A fa meg elkorhad,azt azért nem akartam.Amúgy egy barna virágtartó lenne az a műanyag,benne egy növénnyel,a legtetején apró kavicsréteg lenne.
2015. febr. 28. 19:06
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy baj lesz vele, hajrá! :)

Egyébként nem drágább üvegből sem. Bemész egy üvegeshez, ha szerencséd van, még ingyen is ad annyi hulladék üveget, amennyi kell, de ha nem akkor is párszáz ft.

Így szokták üvegből megoldani:

[link]

Így alatta is van hely úszni, nem veszi el a teret, meg jól ki is tud mászni. Ez mondjuk teknősnek van. Ilyen zöld posztószerű szar van ráragasztva.

Nem lebeszélni akarlak a műanyagról, csak úgy mondtam... mert ráérek. :)

2015. febr. 28. 19:17
 6/6 A kérdező kommentje:
Ok,köszi:)
2015. febr. 28. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!