A halak szaporításához használatos tőzeg alatt mit értünk?
A virágföld egyik eleme a tőzeg, mellette szerves trágya, dunai homok, plusz egyéb komposztált kommunális hulladék van , fekete, és halakra mérgező lenne a vized.
Eddig csak tőzeg kivonattal volt dolgom, savanyításra van, lehet kapni akvarisztikába tőzeget, én akváriumba még nem használtam így ezt a részt passzolom.
Sima kertészeti tőzeg akváriumba használhatatlan, és veszélyes.
Lápi tőzeg kellene.
De legjobb a kivonat: [link]
Biztos lesz aki használt már lápi tőzeget, én annak a dózisát, használatát passzolom, egy kevés még tuti nem csinál galibát.
Majd valaki leírja a lápit hogyan kell használni, állagra hasolló mint a moha tőzeg, mi gekkókhoz, afrikai csigákhoz használjuk, terráriumba.
2.válaszoló mi igen?
Én azt a tőzeget amit munkagépek szednek ki és keveredik bomló ts szatyorral, fenyővel, marhatrágyával, azon nem szűrném át az akvárium vizét, nem sokat, 5-t körül szoktam hozni egy évben, ahonnan hozom így kezelik: [link]
Kertészetbe tökéletes!!
Akvarisztikába ellenőrzött kerül.
Lágyítani kell a vizet, nem hirtelen, folyamatosan 10 nk alá, majd ph teszt, és savasításra alkalmas anyaggal stabilizálni 7ph alá, ph mínusz, sósav oldat, vagy tőzeg kivonat.
Tőzeg kivonat az sötétíti a vizet.
6,5-7 ph kell és lágyabb viz, ha külön teszed a párt ikrázni akkor a fő akváriumból kell kivenni.
Ozmo sokkra figyelni kell, nem lehet a halakat mondjuk 15nk vízből 3nk vízbe tenni, elpusztulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!