Jó lenne ez az állvány egy 100x60x45 es akváriumhoz elbírja?
Fentre a középső kereszt merevítést zártszelvényből csinálnám.
A 4 lábára is hegesztenék zártszelvényt, hogy lehessen bele dugni menetes dugót, amibe nagy felületű, állítható lábat lehet tekerni.
És egyébként miért kell pár centivel nagyobb, mint az akvárium?
Az állvány tetejére gondolom tennél egy bútorlapot. (Kéne) Arra meg mondjuk polifoam-ot. (az is kéne)
Ha kipocsolódik a víz, ami lássuk be nem túl ritka egy akvárium esetében, az akvárium, meg a szekrény faláról egyszerű letörölni, ha a víz végig folyik. meg úgyis megszárad.
De ha van egy perem, ott megáll a víz, a polifoam, vagy bármilyen kiegyenlítő felszívja, és magában tartja.
És jó hosszú ideig rohasztja a bútorlapot.
De még anélkül is, ha aláfolyik, nem lehet kitörölni.
Uppsz az pont nem jó példa mert az aksi itt se lenne nagyobb...
Nekünk is így volt az állványunk megcsinálva, 1 méter széles akvárium állványa. 100x50x50-es akvárium volt rajta felül. Szerintem az is csak 30-as vasból volt. Nagyon régi volt, én kidobtam lomtalanításon. De fú, akkora súlya volt neki üresen, hogy én csak kitologattam a konyhába és 6 srác vitte le. Amikor ez még üzembe volt és meg volt pakolva kövekkel, halakkal és vízzel, akkor amikor elmentünk mellette, mozgott benne a víz. Mármint így a lépésünkre beremegett a padló és az akvárium is.
Most is van ilyen nagy akvárimumom, csak ez újabb és bútorlap állványra tettük, az belül falécekkel van kimerevítve. Ennél nem mozog a víz, így amikor sétálunk előtte, pedig ugyanoda tettem, és ebben is van vagy 20-30 kiló kő. Lehet hogy a fa állvány könnyebb, jobban elbírja a talaj. Az 1.emeleten lakunk egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!