A RO víz milyen hatással van a növényekre?
Én csak kertészeti tapasztalataimra alapozva tudom, hogy a növények két legfontosabb micro eleme a kalcium, magnézium, mindennél fontosabb, szoktam is adagolni, kertészetben ez a kalcium nitrát és a keserű só.
Folyékony növénytápban nem láttam még egyiket elemet sem vagy csak nagyon minimális menyiségben, van persze külön erre tápozás, tehát lehet venni, a csapvízben persze van kalcium, magnézium.
Tengeri akváriumnál a sóba keverik mindkét elemet.
Köszönöm a válaszokat.
Igazából engem csak nyüstöltek, hogy szerezzek be egy ilyen ozmórendszert, mert az húdebizony, nagyon kell ám.
Eddig nem észleltem semmilyen problémát ennek hiánya nélkül.
Kinek érdemes ilyet venni?
Aktakertészek használják mivel alapból alacsonyabb ph értékű vízbe tolják a co2-t nem ingázik a ph, jobban is tárolja a co2-t mivel nincs kevesebb a keménység ami ellensúlyozza.
Használják még a lágy vizes halakhoz, kényesebbeknél még stabilizálják is a ph értéket sósavval, pl 6,5 ph savas abban ammónium van ami kevésbé toxikus, mondjuk diszkosz hal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!