Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hogyan kell az akváriumot...

Hogyan kell az akváriumot elindítani?

Figyelt kérdés
Sajnos a túlzott algásodás miatt úgy döntöttem hogy muszály újraindítanom az akváriumot. Szeretnék tanácsokat kérni hogy hogyan kell csinálni? Azt olvastam hogy először az aljzatot ajánlatos betenni és sötétben járatni az akváriumot 2 hétig, ezután jöhetnek a növények és kb a 6-7ik héten a halak de csak "módjával". Igaz ez? Vajon kibírják a halak (5 neon, 3 oto, 1 betta) egy 30 literes ideiglenes akváriumban enyi ideig?
2015. febr. 2. 22:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Előző, nem tudok egyet érteni veled. Félreértetted a dolgot, az a szerencse,h a telepítést túlélték nála, a többi feltételt nem ismerjük( akvárium mérete, szűrő fajtája , vízcsere), lehet azok rendbe vannak.

A nitrogénciklusról, niktrifikációról beszélünk, amit nem mi találtunk ki. Ha a fejére áll az illető akkor is 2-3 hét szükséges a baktériumok elszaporodásához, erre írtuk ,h szerencse h túlélték a telepítést követő 2-3 hetet.

2015. febr. 3. 15:08
 12/15 anonim ***** válasza:
*egyetérteni
2015. febr. 3. 15:09
 13/15 anonim ***** válasza:
És ugyanúgy lefogom pontozni bárki írja , mert lehet, h másnak nem lesz szerencséje, elhullanak a halai 2 hét alatt, elmegy akedve az egésztől és soha se fogja ezt a szép hobbyt megismerni...
2015. febr. 3. 15:11
 14/15 anonim ***** válasza:
11-13-as: nem értettem félre. Azzal kapcsolatban, hogy ne adjunk tovább nem tuti biztos tippeket, infókat, alapvetően egyetértek, mint írtam, én sem szoktam. De egy ilyen oldal mégiscsak arra való, hogy az emberek megosszák egymással a tapasztalataikat. - Megőrülök attól, ha amikor ritka alkalmakkor kérdezek, akkor belinkelik a diszhal.infót:( Azt megtalálom magam is, de engem ilyenkor mások gyakorlata és véleménye érdekel, nem a "nagy könyv"... Persze a véleményeket össze kell vetni a szakirodalommal, a saját tudásunkkal, és ésszel kell tudni adaptálni.
2015. febr. 3. 15:44
 15/15 anonim ***** válasza:

Részben most már egyetértek veled:) A diszhal infos dolog nagyon is igaz, sokan nem tapasztalatból írnak, de legalább segíteni próbálnak, hidd el sok kezdő még arra is lusta h ki guglizza...

Értem amit írsz, h nem mindenki ugyanúgy csinálja, sőt az benne a szép,h szinte senki se csinálja ugyanúgy, de a bejáratás pont nem olyan, ez nem vita téma. :) Ha biztosra akarsz menni és nem szeretnél orosz rulettezni a halaiddal akkor kivárod azt a bizonyos pár hetet.

2015. febr. 3. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!