Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hasvízkora mit ajánlatok?...

Hasvízkora mit ajánlatok? Mivel tudnál gyógyítani?

Figyelt kérdés
SERA Bactopur Direct ezt a gyógyszert találtam de ez baromi drága én most metilénkéket meg kis malachitzöldet raktam egy 5 literes üvegbe és abba elkülönítettem a beteg betát, másra nincsen lehetőségem, él de csak lebeg a víztetején, mit tudok ajánlani mit csináljak? :(
2015. jan. 27. 12:38
 1/2 anonim ***** válasza:

Hasvízkór az egy általános gyűjtő dolog is lehet, minden olyan amikor a hal nem tud X okból üríteni az hasonlít a hasvízkórra, nem bír üríteni ezért a gyomra meg dagad, feszülnek a belső szervek amitől rosszul van, annyira is feszülhet, hogy kidüllednek a szemei.

Persze van amikor baktérium okozza: [link]

Olyan is lehet, hogy példa darakór, valaki kezeli a halat, a hal gyomrában is vannak baktériumok, le is gyengül a kezelés során, majd a már látszólag gyógyult halat jól megeteti száraz táppal és kész a hasvízkór, legalábbis a hal azt a tünetet hozza.

Én hoztam haza hasvízkór tüneteit produkáló kakadu sügereket, 10-12 órás némi gyógyszer és kamilla teás kezelés után be egy jól szűrt érett akváriumba, nem kaptak enni amíg le nem ürítenek, megjött a széklet, hosszú lógó, bélgyulladás szerű.

Utána kaptak fehérjedús, de könnyen emészthető artemiát egy csipetet, majd napról napra többet.

2 évig megvoltak, egy baki miatt elpusztultak.

Fentiből próbáld leszűrni mi vonatkozhat rád, én nem sokáig kínoznám az üvegben, minél előbb vissza a fő akváriumba, majd rakd rendbe az akváriumot, erős porlasztás, 30%vízcsere a fő akváriumban, minél jobb legyen a vízminőség.

Esetleg nézesd át itt fórumon az akváriumod és a gondozását.

Sok infó kell, de hosszú távon megéri: [link]

2015. jan. 27. 21:01
 2/2 anonim ***** válasza:
Hasvízkórból nem sok hal épül fel, ezt nem árt tudnod, egy akváriumban nagyobb esélye van, hogy leürít a hal, persze kell, hogy jó legyen az akvárium vízminősége.
2015. jan. 27. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!