Hasvízkora mit ajánlatok? Mivel tudnál gyógyítani?
Hasvízkór az egy általános gyűjtő dolog is lehet, minden olyan amikor a hal nem tud X okból üríteni az hasonlít a hasvízkórra, nem bír üríteni ezért a gyomra meg dagad, feszülnek a belső szervek amitől rosszul van, annyira is feszülhet, hogy kidüllednek a szemei.
Persze van amikor baktérium okozza: [link]
Olyan is lehet, hogy példa darakór, valaki kezeli a halat, a hal gyomrában is vannak baktériumok, le is gyengül a kezelés során, majd a már látszólag gyógyult halat jól megeteti száraz táppal és kész a hasvízkór, legalábbis a hal azt a tünetet hozza.
Én hoztam haza hasvízkór tüneteit produkáló kakadu sügereket, 10-12 órás némi gyógyszer és kamilla teás kezelés után be egy jól szűrt érett akváriumba, nem kaptak enni amíg le nem ürítenek, megjött a széklet, hosszú lógó, bélgyulladás szerű.
Utána kaptak fehérjedús, de könnyen emészthető artemiát egy csipetet, majd napról napra többet.
2 évig megvoltak, egy baki miatt elpusztultak.
Fentiből próbáld leszűrni mi vonatkozhat rád, én nem sokáig kínoznám az üvegben, minél előbb vissza a fő akváriumba, majd rakd rendbe az akváriumot, erős porlasztás, 30%vízcsere a fő akváriumban, minél jobb legyen a vízminőség.
Esetleg nézesd át itt fórumon az akváriumod és a gondozását.
Sok infó kell, de hosszú távon megéri: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!