Egy zebra dánió kiugrott, ez "normális"?
Természetesen tudom, hogy nem jó, el is pusztult szerencsétlen.
Az történt, hogy elromlott az armatúrám, s míg szerelőnél volt, vékony könyvekkel fedtem be az akváriumot. Volt egy kb 0,5 cm széles rés, és persze ezen keresztül kiugrott.
A KÉRDÉS LÉNYEGE: a zebradániók kiugorhatnak, ha nincs fedve az akvárium, vagy esetleg valamilyen tartási probléma állhat a háttérben?
Ha nincs teteje, lejjebb kell engedni a vízszintet.
Persze ha túl magasan a víz, akkor kiúszik belőle.
A víz tetején úszik, a saroknál meg ugrik egyet és kész.
Vagy ha játsznak egymással, kergetőznek, hát akkor is könnyen kiugorhatnak, persze.
A halak természetes környezetben is "fürdenek", s ez a szokásuk megvan az akváriumban tartott halaknál is.
Az akváriumot azért kell letakarni, hogy a halak ne tudjanak kiesni az akváriumból - ugyanis nem az akváriumból akar kiugrani, a természetes környezetben egy-egy ugrás után elenyésző százalékban vetődnek szárazra, többnyire ismét a vízbe pottyannak, az akvárium mérete miatt a szárazra vetődés esélye nagyon nagy, kötelező letakarni az akváriumot.
112 liter, tetratex ex 1200 plus (0-24-ben, 3 liter siporax van benne), 8 dánió, 8 panda páncélos, 8 vörös fantomlazac, 3 zebracsiga
Vízcsere minden vasárnap kb 30% (a hátsó falon bejelöltem a vízoszlop harmadát, pontosan nem tudom hány liter)
Ha van még kérdés, arra is válaszolok, nem olyan vagyok, aki inkább nem válaszol, ha látja, hogy hülyeséget csinál. E fórumon jelenlévő névvel író hozzászólók szerint ennek rendben kellene lennie.
Szóval remélem, tényleg csak balszerencse volt.
A többi hal viselkedése normális? Mert ez alapján a vized rendben lehet.
A zebra dániók nagyon aktív, hebrencs halak, előfordulhat, hogy kergetőzés közben megugrott az egyik, vagy valamitől megijedt és attól. Folpackozd le azt a fél centit, biztos ami biztos! ;)
Köszi utolsó, de már jó az armatúra, újra a helyén van. Igen én is tapasztaltam, hogy a dániók nagyon aktívak, ezért is reménykedem, hogy csak az átmeneti hanyag tetőfedés volt a hibás.
Amúgy az összes élőlényem normálisan viselkedik (aktívak, esznek, élénken színesek) szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!