Csigaevő csiga Helena csiga (100 literes akvárium molly, neonhalak, almacsiga, xipho, guppi)?
elszaporodtak a csigák az akváriumba ezek a kis fajta zöldesbarna színűek...gondoltam hogy kellene az akváriumba helena csiga hogy megritkítsa a csigákat
Tarthatom e ezekkel a halakkal együtt? hány darabot kéne vegyek ? mik az igényei? hasznos e az akváriumba ?esetleg valami más ötlet?
Én hallottam erről a csigacsapdáról:
Utánna néztem a youtube-on és hatásosnak néz ki szerintem próbáld ki.
Hasznos a link ...de inkább így természetes módon csigaevő csigával szeretném kordába tartani az akváriumba lévő csigákat csak azt nemtudom hogy hasznosan működne a dolog vagy nem lenne jó
Almacsigával meglenne e stb ?
1) ha nem talál csigát, akkor fogyasztja a "lepattanó" kaját, esetleg a kisebb elhulló halat...külön, a többi lakó miatt nemnagyon érdemes/kivitelezhető az etetés
2) Halakkal semmi problémát nem tapasztaltam, mindenki teszi a maga dolgát. Én szerencsés voltam, 2-t vettem s szaporodnak (bár nem hermafroditák, kell egy fiú és egy lány). Az irodalom 4-6-t mondd, hogy tutira legyen mindkét nemből.
3) Cseresznye-garnélákkal sem kötözködnek, szerintem más garnélával sem
4) Almacsigát bizony táplálékként fogja kezelni....mega fajtársain kívül gyakorlatilag minden más csigát! :)
5) A csigacsapda, bár nem mondom hatástalannak, nálam csak részeredményeket hozott (összeszedett pár kisebb csigát, de az összlétszámot nem csökkentette jelentősen)
Szereztem 4 darabot remélem hatásos lessz és szaporodni is fog .
Mennyire nőnek meg kb ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!