Stendhal hal tartása?
Most kaptam ajándékba egy Stendhal halat. Akváriumot is kaptam mellé. (akié volt, megunta, és azt mondta vagy elfogadom, vagy elpusztul a hal)
A hal nagyon szép nagyjából 14-15 cm. AZ akvárium 90-100 literes lehet.
Hirtelenjében az itthon lévő dolgokkal díszítettem az akváriumot. Növényekkel, kövekkel, kavicsos aljzattal. Így most lett elég búvóhelye, és bár műnövények de abból is bőven van a vízben. Utána olvasgattam, hogy szereti a sötétséget, rejtett hely kell neki, mit eszik, hány fokos vízben érzi jól magát (ezt így is állítottam be) Hamarosan nagyobb akváriumot csinálok neki, ez csak a hirtelen megoldás. De még így is akadnak kérdéseim, amire örülnék ha válaszolnátok:
1. 200 literes akváriumra cserélném a jelenlegit,de akkor több halat is tartanék. Ebben az esetben elég a 200 liter?
2. Olvastam, hogy Stendhal hal elég agresszív, területvédő így ugyanilyen példányt ne tartsunk 1 akváriumba. Akkor milyen halakkal párosíthatom?
Utána olvasgattam, de okosabb nem lettem. Az egyik akvarisztikai oldalon ajánlották a vitorláshalat, hogy azzal elvan. Másik oldalon a vitorlás halat is támadó halnak írták le, hogy nem tűr meg ellenfelet maga mellett. Olvastam, hogy a Stendhal hal a piros színű halakra agresszívan reagál, viszont a másik oldalon ajánlották a mexicoi kardfarkú halat aminek jellegzetes piros, narancs színekben pompázik. AKkor milyen halakkal érdemes társítani?
3. Tervemben volt egy új akvárium de én neon halakat akartam telepíteni. A neon halak 4-5 cm hosszúak, vagyis jóval kisebbek mint a Stendhal hal. Jellegzetes piros farokrésszel. A leírtak alapján ne is álmodjak neonhalakról ha Stendhal hal is van az akváriumban?
Elnézést a kérdésekért, de szeretném a lehető legjobb körülményeket biztosítani a halnak ha már elfogadtam. Van akváriumom (mallawi sügérek) de A Stendhal halhoz még nincs tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!