Hányat halat lehet egy ilyen akváriumban tartani?
Innen tudsz válogatni. Ezekből, mehet akár 25-30 is normális szűrés mellett. 2 fajnál többet nem tartanék.
A 70 és a 110 liter között azért van különbség.
A raj 6 darabnál soha nem kevesebb, a lehet, legyen 8, de ideálisan 10 vagy több. Rokon halak közös rajba rendeződnek, de az én fekete neonjaim és törpe páncálosharcsáim is sokszor egy rajban úsznak. (És a nagyobb raj mutatósabb is.)
Bár sokan nem szeretik a "minden halcentiméterre jusson egy liter víz" megállapítást, nanohalak esetében szerintem ez jó támpontot ad. (Úgy számolj, hogy nagyjából a bruttó űrtartalom 80%-a lesz a valós vízmennyiséged.)
Először nézd ki, hogy mik tetszenek, aztán nézd meg, hogy miket tudsz együtt tartani az igényeik alapján (az igényeket - hőfok, ph, vízkeménység stb. - megtalálod pl. a diszhal.infón), és döntsd el, hog miből mennyit (egy ekkora akváriumba tényleg 10-15 fős rajokkal számolj) Úgy 2-4 raj férhet bele egy ekkora akváriumba, attól függően, hogy végül a kisebb vagy a nagyobb méret mellett döntesz, illetve mondjuk 10 vagy 15 fős, esetleg nagyobb rajokkal számolsz.
Arról, hogy konkrétan mi legyen bennük - te tudod, mi az, ami tetszik: lehetnek dániók, razbórák, neonok vagy más pontylazacok (amanda lazac, király- vagy császárlazac) guppik, plattik, xifók stb.... persze nem mind egyszerre:))
112, és utána 200 literesbe anno én tettem legalább 10 féle nano halat, mert próbáltam minél többfélét szerezni, hogy megfigyelhessem őket. 10nk-s vízben volt mind.
Volt amiből csak 5db volt, és volt amiből csak 4db, és amiből csak 1. Azt az 1darabot véletlenül hozták egy másik szállítmánnyal együtt, de ahogy néztem ő nem úszkált egyedül, hanem így beékelődött egy másik halcsapatba. Nem volt belőle baj, de nyilván ha abból a halacskából lett volna több, akkor legalább 4-et vettem volna belőle.
Egyszer kaptam 2 gertrudea-t, amit betettem közéjük és az összes pici beijedt. Nem mertek előjönni 2 napig. Pedig a gertrudea nem bántotta őket, de mégis féltek tőle. Aztán megszokták hogy ott van, és utána előjöttek megint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!