Véleményeznétek az akváriumom?
Átrendeztem az aksim. egy 40X40 es 50L-es
-aquael fan mini plus
-0,4 Watt/liter
-50W-os fűtés
-5-6 szál átokhínár,2-3 szál tócsagaz, egy Crypto és 3 helyre szétszedve egy adag Jávai moha.
- van még bent egy nagyobb kő sok kisebbel és egy szőlőgyökér
-az aljzat kvarchomok
Lakók:
-2 Xifo
-2 Zebradánió
-1 blackmolly
-2 neon
-1 izzófényű
-1 páncélos harcsa
- 1 pézsmateki
Azt leszámítva hogy a szűrő sokak szerint kicsi (bár szépen teszi a dolgát egyébként) és egyes halakból szám szerint sem annyi van amennyi kéne és nagyok is ide (erről későn értesültem és nem tudom elhelyezni őket máshol) mi a véleményetek az összképről?
Itt egy kép is [link]
Túl telepített. Nagyon nem stimmelnek az egyed számok. A halak nagy részének kicsi az akváriumod. A teknős nagyon rossz ötlet halakkal tartani. Kicsi a szűrőd, főleg ennyi halhoz.
Hogy jót is mondjak a világítást és a fűtést sikerült eltalálnod. :)
Az a nagyobb kő nem valamilyen mészkő?
Ha az, akkor keményíti a vizet, én kivenném (mondjuk én amúgy is kivenném).
"Azt leszámítva" az, hogy hiába néz ki jól egy akvárium, ha tudom, hogy nem érzik jól benne magukat a halak... Nem azt mondom, hogy betű szerint ragaszkodni kell a különböző szakirodalmakban olvasható számokhoz, mert kisebb eltérések lehetnek, de azért nagyjából igazodni kellene hozzá...
De a problémákkal ezek szerint tisztában vagy, idővel majd alkalmazod az új ismereteidet, remélem:)
Nem néz ki rosszul,de a halkombináció valami förtelem.
Szifó min 100 liter
Zebradánió min 60 liter
Blackmolly min 100 liter
Neonhal min 60-70 liter
Izzófényű min 60 liter
Páncélos min 60 liter
Pézsmateki nem eszi meg a halakat?
A szűrésed gyenge,azért növény se ártana még néhány.Add el az összes halat,és akkor vehetsz bele max 6 hím guppit,vagy 1 hím bettát,vagy 1 hím 3 nőstény vörös karcsú díszmárnát.(mondjuk ez a szűrés nem tudom,hogy elég e bármelyik halfajnak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!