Novenyes akvariumba hasznalhatok tovabbra is novenytapot ha alga/gomba (fungus) jelent meg benne?
Ezen a képen: [link] ha jó látom penészedik a fa, az is csinál ilyen opálos vizet.
Az üveged nem nyálkás belülről?
Milyen szűrőd van?
Ha példa teszel a külső szűrőbe perlon vattát akkor az sokat javít a helyzeten.
Én így képről és abból a kevés infóból amit megadtál hibának az algairtót, penészedik a fa, korán kerültek bele a halak és nagyon kapkodtál vele. A penész, az alga irtó miatti bomló alga valamint a halak okozta plusz terhelést látom problémának.
Külső szűrő szivaccsal, porózus bio szűrőanyagal, perlon vattával azért megoldja gyorsan.
Növényes témában az [link] oldallal jársz a legjobban, de ott mindent le kell írnod különben leszúrnak, nem foglalkoznak veled.
Milyen szűrő, milyen töltet, milyen növénytáp, talaj, halak fajtája, milyen a co2, ph érték, vízkeménység stb
Itt a Gy.K oldalon ezt hetek alatt adják meg, akkor is inkább akkor ha kezdenek pusztulni a halak.
Persze tudok én is segíteni, de ahhoz gépelned kell, van egy általános kérdőívem, pár tényezőt ismerek, a nagy részét azonban nem.
Minél több infót adj meg: [link]
Én nem használok co2-t, régebben használtam, ma már csak inkább külső szűrő nélküli társasok vannak, ott a halak az elsők, nem olyan szép mint egy növényes, az öntisztulás, algamentesség a lényeges, ezért vannak a növények.
Mérföldekkel nehezebb mint egy co2-s akva, co2-vel sokkal könnyebb dolgom volt.
Ha jól összerakod, nem kapkodsz, akkor nálam legalábbis évekig nem kell hozzányúlni, csak metszeni: [link]
Ha gondolod írd meg a hiányzó adatokat, vasárnap tudok segíteni.
A kertészen van 1-2 ember aki képben van a halakkal, de nem sok, vagyok ott én is más néven egy High Tech akvával, előre szólok azért ott sem tudnak sok mindent kezdeni az akváriumoddal.
A halak jelentenek problémát, azok nélkül könnyebb a dolog.
Elsőre csak a vízcsere marad, heti legalább 2x30%
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!