Hogyan tudnám elérni hogy a guppi halaim (2) párosodjanak egymással?
Várj.Amúgy nem ajánlom a guppi szaporítását,mert a nyakadon marad a sok kishal.
Én is így jártam,most meg itt van a 60 kishal.
Amúgy 1 hím 3-4 nőstény jobb lenne.
Igazából semmi különöset nem kell tenned, csak várj:)
Igaz, az enyémeim (2 hím + 2 nőstény) valami csoda folytán több, mint 2 évig nem szaporodtak, de nyáron több, mint 100 ivadék született, és bár a nőstényeket augusztus végén elkülönítettem, még karácsonykor is volt szaporulat, és ahogy látom, lesz is még...
Szóval legyél óvatos!
Én úgy csinálnám, hogy
1. akkor szaporíts, ha
- be tudsz állítani még 2 akváriumot, az egyiket ivadékmedencének, erre elég egy 10 literes is, a másikat pedig az egyik nemű felnőtteknek
- jó sok búvóhelyet készítesz az akváriumban, és sorsukra hagyod a kicsiket, az a 2-3 darab, amelyik el tud bújni, felnő, a többit megeszi a "kedves mama"...
2. ha az első variációt választod, megvárnám, amíg a jelenlegi nőstényed vemhesül, utána szétválasztanám a felnőtteket, és amint meg tudod állapítani a kicsik nemét, úgy szétválasztanám azokat is. Ha meg később újra szeretnél kicsiket, akkor egy párt (esetleg egy hímet + két nőstényt) összeraknék ideiglenesen, mondjuk az akkor épp üres ivadékmedencét használhatod erre a célra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!