Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mennyi kaját kell beszórni?

Mennyi kaját kell beszórni?

Figyelt kérdés
Még csak bejáratós az akvárium, bár csigák már vannak benne. De írták már hogy ha kevés a kaja, akkor a csigák elkezdik megzabálni a növényeket, ha meg sok akkor túl sok lesz az ammónia amikor jönnek a halak. Nekem meg fogalmam sincs mennyi kéne, és parázok nagyon hogy minden oké legyen. Eddig kb kétnaponta szórtam be egy keveset, de hát ez nem egy korrekt meghatározás, én is tudom.
2015. jan. 14. 20:23
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Ne szórj bele semmit. A kis csigák kibírják a természetesen képződő táplálék mellett is.
2015. jan. 14. 20:28
 2/8 A kérdező kommentje:
Na de mi van a baktériumokkal? Azoknak nem kell?
2015. jan. 14. 20:31
 3/8 anonim ***** válasza:

Egy olyan 1 centis csiga, bekajál 1 tablettát naponta a tetra wafer mix-ből: [link]

Úgy vettem észre, hogy ez a csigák kedvenc kajája. Az összes csigám tolongott érte.

2015. jan. 14. 20:32
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
A baktériumok ehetnek csigakakát is.
2015. jan. 14. 20:33
 5/8 anonim ***** válasza:
48%
De a csigáknak nincs időérzékük, így van hogy 3 napig alszanak, aztán 3 napig mászkálnak.
2015. jan. 14. 20:34
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem sokat. A 2 naponta kevés az jó.

Egyébként meg pont azért járatod az akváriumot, és szórsz bele kaját, hogy valami rohadjon a vízben. Mármint leginkább fehérje.

Csak ezen tudnak elszaporodni a lebontó baktériumok, akik láss csodát, pont ammónián élnek.

Meg vannak nitrit bontó baktériumok is, nekik több idő kell az elszaporodásukhoz, ezért kell várni 3 hetet.

Szóval a kaja beszórásával pont az ellenkezőjét éred el.

Nem hogy nem lesz ammóniád, de olyan baktériumtelepeid lesznek, amik a majdani halak által termelt ammóniát le tudják bontani.

Ha nem szórnál be kaját, akkor lenne baj!

Állati eredetű, magas fehérjetartalmú fagyasztott kaját is szórhatsz be.

Ami még fontos, hogy a halakat is fokozatosan rakd be, több lépcsőben, és eleinte óvatosan etesd őket.

2015. jan. 14. 20:35
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek.
2015. jan. 14. 20:48
 8/8 anonim ***** válasza:
Huhh itt vannak bajok rendesen:) Kérdező jobban jársz ha csak a 6. választ olvasod el...
2015. jan. 14. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!