Mire jó a biolabda?
Szóval az a fekete műanyag tüskés labda.
Hogyan képes felületet adni a baktériumoknak?
Régen agyon volt reklámozva, egy cosmó szűrőbe az volt a gyári töltet, de mostanában már nem igazán látom. Nyilván megvan az oka, lehet nem a leghasznosabb, de valamiért régen mégis népszerű volt. Mit tud/tudott csinálni az a labda?
Nekem is van itthon egy csomó, igaz sosem használtam őket. Esetleg a külső szűrő legaljára ülepítőnek jó lesz? Mert ott nekem van egy kis holttér a kosarak alatt. A beépített fűtőszál van ott, de mivel az elromlott, nem használom, szóval nem olvasztaná meg őket.
Egyébként ha a külső szűrő nyomóágát lefojtom, akkor az nem káros a motornak hosszútávon?
Beteheted alulra, de nem fog érni semmit szerintem.
Az hogy elzárod egy kicsit a csapot, szerintem nem tesz jót a motornak. Gyengíteni a sodrást lehet úgy is, hogy a kifolyó csőre ráhúzol egy kis cső darabot, mely oldalára fúrsz pár lyukat. Ha több ágon törhet ki a víz, akkor gyengül a vízsugár. Erre akár gyári esőztetőt is lehet használni, vagy egy gumicsövet: [link]
így is lehet tenni, ez így nem fúj erősen: https://www.youtube.com/watch?v=Nfg6syt1IQA
Biológiai szűrés szempontjából pont a szivacs az ami lócitromot sem ér. A szivacs a mechanikai szűrésen kívül semmire sem jó. (Persze ettől még alap dolog, hogy legyen szivacs IS, a szűrőben, mint szűrőtöltet!) Aki csak és kizárólag szivacsot használ szűrőanyagként az csinál magának egy jó kis ammónia és/vagy nitrit reaktort, amivel megdögleszti a saját halait. Benn marad a szivacsban a nagy darabú mocsok, aztán elkezd bent rohadni. Lehet hetente/másfél hetente szűrőt pucolni, ha azt akarod, hogy jó legyen a víz.
Amennyiben van a szűrőben a szivacson kívül biolabda, kerámiagyűrű, zeolit vagy más hasonló szűrőanyag (esetleg még netán aktív szén is, bár az azért annyira nem fontos) azoknak elég havonta kitakarítani a szűrőt és jó is lesz a vize.
Ha pedig különösen kényes halfajtákat tart az ember, akkor pedig a csak szivacs használata édeskevés.
A biolabdát pedig inkább a kerti tavi szűrőkben alkalmazzák.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!