Talajszűrő vagy gyökértabletta kell Echinodorus, Cryptocorine növényekhez?
Itt olvastam, hogy elég a talajszűrő nem találok semmit, hogy mi az a talajszűrő, vagy hogyan kell ültetni növényt talajszűrőbe
Képet tudna esetleg linkelni valaki a talajszűrőben levő növényről hogyan néz az ki egyáltalán egy ilyen akvárium.
Egy meglévő akváriumot átállítani talajszűrősre azért elég nagy macera. Én csak könyvekben hallottam róla, élőben még sosem láttam, talán nem is véletlenül...
Az echinidorusok (legalábbis a nagylevelűek) nem túl kényes növények, ahogy a cryptok sem. Ettől függetlenül persze fontos, hogy a gyökerükhöz jusson friss víz. A kérdés az, mennyire tömör az aljzatod, nagyon aprószemű, mint pl a homokozós homok, akkor elpusztulnak benne a gyökerek, de ha nagyobb szemű, kb 2 mm vagy nagyobb, abban már tud járni a víz. Ha ez megvan, akkor a gyökeréhez tehetsz 1-1 tablettát, illetve a vízbe is adagolhatsz tápsókat.
Ezek a növények dús gyökérzetet fejlesztenek, de ez nem jelenti azt, hogy nem tudják a leveleiken is felvenni a tápanyagokat. Tehát, ha a vízben van elég tápanyag, akkor is szépen fognak fejlődni.
Felesleges ezért bajlódni talajszűrővel, ami tápanyag átáramlik a gyökereik között, azt a leveleik is felvennék.
Az viszont tény, hogy koncentrált gyökértáppal még szebbek lesznek, jobban fejlődnek.
Én nem tudom ezek a gyári tápgolyók milyenek, nincs velük tapasztalatom, én saját komposzt-agyag keveréket használok tápgolyónak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!