Hogyan kell csinálni ikráztatóhálót?
Igen, valóban lehet vele bajlódni: műanyag keret, rá a háló, aztán persze legyen stabil, hogy időnap előtt szét ne essen... na ne!
Sokkal egyszerűbb, ha veszel a hipermarketben egy zöld színű gumi-lábtörlőt (abszolút nem drága), és otthon méretre szabod. Így akármilyen területű ivatóaksi aljára rá lehet tenni, és a halaktól sem idegen, mivel "természetes" zöld színű. És a legfontosabb, hogy a halak a lehullt ikrákhoz nem tudnak hozzáférni, mivel a lábtörlőn kiálló guminyulványok hosszúak, és sűrűn állnak.
Még valamit: ne legyen nagy a ví
(az előbbi válaszadó vagyok. Sajnos nem tudtam befejezni az üzenetet, mivel félrenyomtam valamit. Na mindegy, most pótolom:)
Szóval, még valamit: ne legyen nagy a vízoszlop, vagyis ne töltsd fel nagyon az ivatóaksit vízzel. Gondolj arra, hogy a lehulló ikráknak minél kisebb utat kell megtenni az aljzatig. Pontosan azért, hogy ne egyék meg a halak.
Különben a legtöbb esetben lágy vizet használunk az ivatóaksiban (pontylazacokhoz, díszmárnákhoz, ikrázó fogaspontyokhoz ilyen kell).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!