Nagyon sok halam?
akvárium 126 literes
szűrés tetratec ex 1200 +3 liter siporax
halaim
8serpa
9neonhal
4páncélos
3kék gurámi
4black molly
2anci
2zebracsiga
A legnagyobb ellenségek egy akváriumban a nitrogén vegyületek, ha több a hal mint kellene akkor a heti vízcsere nem eleget távolit el, több képződik 1 hét alatt mint amennyi a vízcserénél el lett távolítva, ilyenkor halmozódik hétről hétre, majd potyogni kezdenek a halak idővel.
A szűrésed biztosítja az ammónia és nitrit alacsony szintjét, viszont egy apró baki a szűrőnél már mérgezést okozhat, penge élen van az akváriumod.
A növényzeten sok múlik, ha egészséges, fejlődik, van mit metszeni rendszeresen nitrát mentes táppal tápozva, akkor az enyhít a dolgon.
Terhelés szempontjából dupla ekkora akváriumba való az állományod, rövidebb ideig élnek a halak ilyen feltételekkel, sokan érvelnek, hogy nekem ennyi meg annyi hal van, igen, de nem élnek 4 évet csak 2 évet vagy kevesebbet.
A lényeget nem írtam, szerintem sok lesz a nitrátod, nagy dózisban mérgez a nitrát igaz, de halmozódik és mérgez.
10 rajhal, 3 gurámi, dús növényzettel a két anci, a többi már szerintem sok, még dús növényzet mellett is rengeteget kellene vizet cserélni ami igen kellemetlenné teszi ezt a hobbit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!