Tetratec ex1200 szűrőm van 130 literes aksiban. És mégis koszos a víz miért?
Alsó kosár kerámi+szivacs
2. kosár 2 szivacs
3. kosár kb 2liter siporax
4. kosár (felső) 1 liter siporax rajta egy szivacs
és még is koszos vizet lő vissza az esőztetőn. A tömlők már elégkoszosak lehet azt kellene kitisztítanom és megoldodna a gond? ja kb 1,5 hónapja lett beüzemelve.
Mit értesz "koszos" víz alatt?
Ha ilyen zöldesen vagy fehéresen opálos, akkor lehet hogy egy sötétkúra segíthet! (google-> black out kúra)
Előzőnek osztom a véleményét, egy kép sokat segíthet.
A tisztítást 3 részre lehet bontani.
1 esőztető cső, azt lehet bármikor, ki sem kell húzni a szűrőt.
2 tömlő, a tömlő adaptertől lecsatlakoztatod, kipucolod.
3 maga a szűrő, nem kell a tömlőadapter és a tömlő.
Eltérőek az időpontok, mondjuk esőztető csövek 2 hét, tömlő 2 hónap, szűrő 6 hónap után igényel tisztítást, nálam legalábbis.
1,5 hónap után magát a vödröt még ne bántsd.
A perlon megfogná ezeket a kis kosz darabokat. Viszont a bio szűrőanyagnak biztos nem tesznek jót.
Szerintetek lenne értelme és kivitelezhető lenne a perlont behelyezni a bio szűrő anyag elé? Biztos sokkal lassabban tömítődne el.
bocsi az offért.
Nem kosz ami röpköd hanem baktérium telep, természetes jelenség a csövekben, a csövek falára rakodik le.
Én is használok perlont a tetra ritka szivacsai miatt, ettől függetlenül ugyanúgy van barna lerakódás a csövekben.
A JBL fölső szivacsa nagyon sűrű, annál is van lerakódás a csövekben.
Mondjuk keress egy csőtisztításra alkalmas eszközt és takarítsd ki a csöveket, a szűrőt ne.
Ecettel nálam 2-3 hónapot bírnak, ecet nélkül kevesebb.
Én így szoktam: https://www.youtube.com/watch?v=GayzhL8i6Fg
Az első kicsit hosszabb lesz, utána 5 perc a művelet, engem hátráltatott a technika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!