Segítség a bettám farok uszonya teljesen elszakadt a testéig! Mit csináljak?
visszanő majd neki nem tudsz vele mit csinálni.
Guppik is leeszik egymásét ha sok a hím de ha nyugton hadják őket kinő kb 2 hónap alatt.
Azt tudod csinálni, hogy piszok jó vízminőséget csinálsz neki, hogy ne fertőződjön el a sebe. Én tuti beiktatnék egy extra 30%-os vízcserét neki.
Azt is tudod csinálni, hogy ha van vízelőkészítőd, jó alaposan megnézed mi van a dobozára írva. Némelyik tartalmaz olyan anyagokat, amelyek megnyugtatják a halat illetve segítik a nyálkarétegük regenerálódását. Lehet belőle extra adagot dobni az akváriumba, nem árt a többi halnak.
Esetleg napi 1-2x 20 perc metilénkék fürdő, az segít helyreállítani az oxigénszállítást, gombaölő és fertőtlenítő hatása van (Ha az akváriumod vizébe kerül, kiöli a szűrőbacikat. Én egy nagyobb joghurtos pohárban szoktam "fürdetni" a halat, nyugodtan ki lehet vele fogni a halat, egy darabig most úgy sem tud ugrálni).
Az, hogy kinő-e neki függ a károsodás mértékétől is. Arra azért lehet számítani, hogy sosem lesz olyan csinos, mint volt.
Remélem azóta sikerült lefedni az akváriumot - tüll, lepedő, nagy alakú könyv, kényszermegoldásnak bármi jó.
"mintha elkezdte volna csipkedni a saját uszonyát" Erre viszont nem ártana fokozottan figyelni. Tudnak ilyet csinálni a betták, magyarul nem sok mindent találtam róla, angolul tail biting néven fut. Sok minden kiválthatja: stressz, dögunalom, izgalom, pocsék vízminőség, idegesítően nagy, nehéz úszók, általános ideggyengeség/agylövés - utóbbi kettővel nem sok mindent lehet kezdeni. Lehet, hogy az esés miatt csak pillanatnyi elmezavar volt a csipkedés, de tudj róla, hogy van ilyen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!