54 literes akváriumba mennyi időnként kell teljes vízcsere?
Figyelt kérdés
Ezzel arra gondoltam hogy amikor a kavicsokat,díszeket és növényeket is kivesszük meg kimossuk az akváriumot és ilyenkor tehetem a halakat műanyag éthordóba vagy csal üvegbe tehetem és mennyi ideig birják ki az átmeneti "szálláson,,?2014. dec. 23. 07:09
1/3 Pendulum92 válasza:
Ez a nagytakarítás véleményem szerint egy magunknak kreált felesleges munka. Még jó rég én is csináltam.
Csináld meg a heti 20-30% vízcserét, legyen jó a szűrésed, legyen jó a fényed és legyen gyorsan növő növényed, ne tarts túl sok halat, ne etess túl. Meg esetleg néha aljzatporszívózz, de az sem létszügséglet.
Kb. ennyi kell, és nem fog kelleni nagytakarítás.
2/3 anonim válasza:
Lehetőleg minél ritkábban. Ha jól csinálod a dolgokat akkor évekig nincs rá szükség.
3/3 anonim válasza:
3 éve nem csináltam teljes vízcserét egyik akváriumomban sem.Akkor is csak azért, mert átváltottam sügérek tartására, és előtte át lett rendezve az akváriumom.
Felesleges munka, és felesleges stressz a halaknak.Ahogy az előző válaszolók is írták; megfelelő szűrés,világítás,rendszeres vízcsere(10-20-30 %),nem túl sok hal és kellő mennyiségű növény szükségtelenné teszi a teljes vízcserét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!