Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen halat tartsak egy gömb...

Milyen halat tartsak egy gömb alakú kis akváriumban?

Figyelt kérdés
Nemsokára kapok egy gömb alakú akváriumot, amiben egyetlen egy hal fog lakni. Aranyhalra gondoltam, de nem tudom, hogy mennyire strapabíró. Még nem volt ilyen akváriumom, ebbe nem kell szűrő? Milyen időnként kell cserélni benne a vizet? Köszönöm előre is! :) 15/L
2010. febr. 2. 19:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
A gömbakváriumban a haltartást egy legújabb állattartási törvény tiltja, büntethető aki gömbben halat tart!
2010. febr. 3. 09:25
 12/19 anonim ***** válasza:

Márciustól tiltják be a gömbakit.

Ez viszont nem fog vonatkozni a bettára/sziámi harcoshalra. Azt lehet továbbra is gömbben tartani. Bár tény az is, hogy sokkal jobb neki a szögletes.

2010. febr. 3. 10:13
 13/19 anonim ***** válasza:

Én is csatlakozom az előttem szólókhoz. Nem tudom, mennyiért nézted, nálunk a környéken 5-6000 ft egy gömbakvárium. Ennyiért egy 50! literes akváriumot lehet venni.

Nekem is van egy 2,5 éves sziámi harcoshalam, kicsi akváriumban. Ha veszel egy 20-25 literes akváriumot, abban már jól elvan. Vehetsz mellé almacsigát is, de csak akkor vegyél, ha már elkezdett algásodni az akvárium (100-150 forint). Segít tisztán tartani, mert a lehullott táplálékot is megeszi.

Fűtés mindenképpen kell a sziáminak, mert a 26-29 fokos vizet kedveli. Levegőztető nem szükséges. Az enyémnél szűrő sincs, igaz nem ártana. :S De egy hal nem "termel" annyit, hogy igazán nagy szükség legyen rá. A fűtés 3000 körül van.

[link]

Itt olvashatsz a halról.

Én kb. havonta takarítom az akváriumot.

Az aranyhalnak tényleg nagy hely kell, azt ne vegyél.

Ha a lóvét nézzük, akkor kb. 7000 forintból kijön az akvárium hallal, fűtéssel együtt.

Az enyém szárított szúnyoglárvát és lemezes tápot kap (mindent kipróbáltam, de csak ezeket hajlandó megenni), meg néha nagyon pici nyers csirkemájdarabokat. Azt imádja.

Mindenképpen olvass utána, mielőtt belevágsz a tartásába. Jó halazást! :)

2010. febr. 3. 10:35
 14/19 anonim ***** válasza:
32%
Ekkora baromságot!Három másodperces az aranyhal memóriája,mire rájön,hogy nem jó neki a gömbakvárium,már el is felejtette.Hallgasd meg a Bumeráng jan. 29-ei adását(7 óra 19-es blokk),megmondják a tutit a gömbakváriumról!:))
2010. febr. 3. 15:43
 15/19 anonim ***** válasza:

15:43

Én valahogy nem tudtam rajta nevetni.

Inkább idegesített az idétlenkedésük.

Valószínűleg nincs semmilyen szakirányú képesítésük.

A halak véréből kimutatható hormonok mennyiségéből lehet következtetni az őket ért sokkra.MÉRHETŐ!!!

az, h sokkolja valami az állatot nem egyenlő azzal, h ideges, vagy megőrül és végképp nem függ össze a memóriájával.

Akkor a növények nem is kaphatnak sokkot, mert nincs agyuk? (nézz utána pl hidegsokk, szárazságsokk)

2010. febr. 3. 16:26
 16/19 anonim ***** válasza:

A halak sem olyan hülyék, mint amilyennek kinéznek.

http://www.youtube.com/watch?v=XcjxfoUmqO4

2010. febr. 3. 16:28
 17/19 anonim ***** válasza:

A gömb akvárium március-tól be van tiltva magyarországon is!

EU !!

6 szögletű akvárium megoldás

2010. febr. 3. 21:58
 18/19 anonim ***** válasza:
Már a négyszögletű sem elég?Minek kell 6?
2010. febr. 4. 14:25
 19/19 anonim ***** válasza:
Mert a 6 szögletű jobban hasonlít a gömbre mint a 4.
2010. febr. 5. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!