Szükséges makrotápanyagokat adagolni a vízbe?
Sziasztok.
Van egy 72 literes akváriumom. Megvilágítás: 15W Sera plant color és 15W daylight (nem tudom, hogy milyen márka, de nagyon bevált ez a fénycső, mert nem algásított régebben.). Talaj: JBL Manado. Szűrés: Eheim PickUp 2010.
Óvatlan voltam, és elpusztultak a garnélák az akváriumban. Előtte egyébként szaporodtak rendesen. Ezután elhanyagoltam, és a növények szépen visszafejlődtek...
Ma kitakarítottam. Egyébként a talaj már egy ideje megvan benne.
4 féle növény megmaradt benne, de veszek még hozzá valami alacsony növésű dús növényt és néhány szál bakopát.
Régen Profito tápot adagoltam a növényeknek. Szépen nőttek tőle. Néhány alkalommal volt is algásodás.
#1: A csak mikroelemeket tartalmazó oldat képes algásítani?
#2: Most is garnélákat tervezek bele, ezért kevés nitrát fog termelődni. Az Easy-Life gyárt nitrát oldatot. A másolatát szeretném elkészíteni, mert nincs keretem rendszeresen több ilyen adalékot használni. (Elvileg 2 mg/l-el növeli a nitrát szintet a vízben)
3#: A kálium. Érdemes adagolni valami módon? Itt is az Easy-Life oldatra gondolok. (4mg/l-el növeli a K+ szintet a vízben) Az is lehet, hogy azonos koncentrációjú KCl oldattal váltom ezt ki.
4#: Van az Easy-Life gyártónak vas ionokat tartalmazó oldata is. Ezt mennyire javasoljátok? Ez maradna az eredeti.
5#: Az Easy-Carbo mennyire káros a garnélákra? Szeretném, hogy legyen szaporulatom, de arra is gondoltam, hogy elsőre inkább megvárom, még megnőnek a növényeim garnélák nélkül.
Kétlek titeket, hogy ne javasoljátok a Green Aqua termékeket, mert nincs CO2 rendszerem, és nem szeretném nagyon profi szinten űzni ezt a hobbit, hanem eredményesen de költséghatékonyan.
A segítséget nagyon köszönöm előre is. :)
Ja, persze ha nagyon elszaporodnak a garnélák akkor lehet még macro sem kell.
(egyszer ne bonyolítanák valamit túl, de a visszajelzések pozitívak, úgyhogy csak van értelme:D)
Köszönöm a válaszokat. :)
Megkérdezhetném, hogy mi a neve annak a növénynek, ami a kép közepén van? Az a nagyra nőtt, apró levelű növény.
Nekem is volt egyébként ilyen, csak elpusztult az ecsetalga miatt, ami nyaralás után telepedett rá. Körülbelül megvolt egy olyan 20-30cm.
Erre gondolok:
Köszönöm szépen. :)
A HM-re gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!