Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Szükséges makrotápanyagokat...

Szükséges makrotápanyagokat adagolni a vízbe?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Van egy 72 literes akváriumom. Megvilágítás: 15W Sera plant color és 15W daylight (nem tudom, hogy milyen márka, de nagyon bevált ez a fénycső, mert nem algásított régebben.). Talaj: JBL Manado. Szűrés: Eheim PickUp 2010.

Óvatlan voltam, és elpusztultak a garnélák az akváriumban. Előtte egyébként szaporodtak rendesen. Ezután elhanyagoltam, és a növények szépen visszafejlődtek...

Ma kitakarítottam. Egyébként a talaj már egy ideje megvan benne.

4 féle növény megmaradt benne, de veszek még hozzá valami alacsony növésű dús növényt és néhány szál bakopát.

Régen Profito tápot adagoltam a növényeknek. Szépen nőttek tőle. Néhány alkalommal volt is algásodás.

#1: A csak mikroelemeket tartalmazó oldat képes algásítani?

#2: Most is garnélákat tervezek bele, ezért kevés nitrát fog termelődni. Az Easy-Life gyárt nitrát oldatot. A másolatát szeretném elkészíteni, mert nincs keretem rendszeresen több ilyen adalékot használni. (Elvileg 2 mg/l-el növeli a nitrát szintet a vízben)

3#: A kálium. Érdemes adagolni valami módon? Itt is az Easy-Life oldatra gondolok. (4mg/l-el növeli a K+ szintet a vízben) Az is lehet, hogy azonos koncentrációjú KCl oldattal váltom ezt ki.

4#: Van az Easy-Life gyártónak vas ionokat tartalmazó oldata is. Ezt mennyire javasoljátok? Ez maradna az eredeti.

5#: Az Easy-Carbo mennyire káros a garnélákra? Szeretném, hogy legyen szaporulatom, de arra is gondoltam, hogy elsőre inkább megvárom, még megnőnek a növényeim garnélák nélkül.

Kétlek titeket, hogy ne javasoljátok a Green Aqua termékeket, mert nincs CO2 rendszerem, és nem szeretném nagyon profi szinten űzni ezt a hobbit, hanem eredményesen de költséghatékonyan.

A segítséget nagyon köszönöm előre is. :)

2014. dec. 20. 15:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ja, persze ha nagyon elszaporodnak a garnélák akkor lehet még macro sem kell.

(egyszer ne bonyolítanák valamit túl, de a visszajelzések pozitívak, úgyhogy csak van értelme:D)

2014. dec. 21. 06:18
 12/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. :)

Megkérdezhetném, hogy mi a neve annak a növénynek, ami a kép közepén van? Az a nagyra nőtt, apró levelű növény.

Nekem is volt egyébként ilyen, csak elpusztult az ecsetalga miatt, ami nyaralás után telepedett rá. Körülbelül megvolt egy olyan 20-30cm.

Erre gondolok:

[link]

2014. dec. 22. 14:24
 13/14 anonim ***** válasza:

Nem tudom melyikre gondolsz, kerestem pár fotót a gépen.

Ez: [link] HM (Hemianthus micranthemoides)

Ez: [link] indiai vízicsillag

Ez: [link] kocsány nélküli ambulia ha minden igaz.

2014. dec. 22. 17:12
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen. :)

A HM-re gondoltam.

2014. dec. 22. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!