1 db betta, vagy 4-5 guppi? Nem tudok dönteni, kezdő vagyok, melyik a strapabíróbb, ha elcsesznék valamit?
40 literbe akár 8 hím guppi is mehet.
Szerintem jobban mutatna, mint egyetlen betta.
A guppi kezdőknek (is) tökéletes: strapabíró, szép, változatos, ha kedved lesz hozzá, könnyen nevelhetők az ivadékok (de csak akkor ajánlanék nőstényt is, ha még legalább egy 30 literesed lenne, hogy hossz távon különválaszthasd őket nemek szerint, különben gyorsan elöntene a szaporulat).
Szépen utánaolvasol mindennek, különös figyelmet fordítasz a biológiai egyensúly kialakítására az akváriumban, ha gondod van/nem tudsz valamit, kérdezel és akkor egészen biztos nem fogod elcseszni :)
A betta vagy 4-5 db hím guppi jó választás 40 literbe. Guppikból én is csak hímeket ajánlok, rettentően szaporák, ha nőstényed is lenne, hamarosan a csilláron is guppik lógnának, a kis guppikra meg nincs kereslet. Ahelyett, hogy azon görcsölsz, hogy melyik a strapabíróbb (shit happens, mindkét fajból lehet kifogni gyenge immunrendszerűt), inkább azon agyalj, hogy melyikkel szeretnél a következő 3-4 évre összebútorozni? Biztos van valami a kinézetükben vagy viselkedésükben, ami alapján tudsz dönteni. Én pl. valamiért nem szeretem a guppikat így nálam 1 db betta úszkál 40 literben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!