Szumátrai díszmárna tartható 112 literben?
A diszhal.info 120 litert ír minimum,és 120 literre 10 halat,de szerintem az a 8 liter nem vág földhöz.
Jó szűréssel(külső szűrő siporaxxal)mehet:
10 szumi
7 kékpajzsos páncélosharcsa
Páncélosból elég 5-6 db, nem igényelnek akkora csapatot. Szumiból minimum a 8, náluk is másképp működik ez a raj dolog. Jobban mutatkozik a nemek közti különbség, a legjobb felesbe lenne, vagy 3 hím 5 nőstény.
Igazából jobb lenne 10 db.
Csak azért óvatoskodok a számokkal, mert én mindenképpen raknék föléjük egy csapat dániót!
A szumik ha megindulnak aktívak, ... de ha nincs mitől, akkor nem indulnak sehova.
Ingerszegény környezetben sokszor csak lebegnek, és unaloműzésből egymást csipkedik.
Kell valami, amire figyelhetnek, ami beindítja őket, eltereli egymásról a figyelmüket.
Erre a dániók tökéletesek, nem veszik el az életterüket, örökmozgóak, és gyorsak.
...és ugye dánióból is kéne vagy 8 db.
Szóval így inkább csak 8 a szumiból is.
(Remélem erős szűrésed, stabil vized van!)(lesz)
Az akvárium már "érik", karácsony előtt szeretném két részletben megtölteni halakkal. A szűrő tetratec ex 1200 plus, közepes fény.
Milyen dániókat ajánlanátok?
Zebra.
Mennek a szumikhoz, azok is csíkosak. :)
És alap verziójúak, természetes, erős génekkel. (Szemben pl mondjuk pink dánióval)
...addig szórj rendszeresen kis mennyiségű fagyasztott kaját a vízbe, legyen min elszaporodni a baciknak.
És előbb beinduljanak az "érési " folyamatok.
Ezt már csinálom 11 napja, tetra safe startot is adagolok. Tudom, hogy felesleges, de ártani nem fog, ha már megvettem.
Panda páncélos, szumátrai díszmárna, zebra dánió.
Nem lesz ez így túl egyhangúan csíkos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!