Guppyt, black mollyt és ilyen hasonló halakat hol tudnék fogni?!
Sehol nagy hó-hó :)
Felmész akvarista.hu-ra és az ingyen elvihető halak fórumán keresgélsz, valaki biztos ad szívesen
Mi a Margitszigeti-tóból fogtunk pár éve fogaspontyokat. Bedobtunk kenyeret és kis hálóval kifogtuk őket.
Ha valaki bedobált ilyen halakat, akkor van, mert szerintem azok úgy kerülnek oda, hogy egyesek a megunt állataikat oda öntik. De sajnos mostanában nem jártam arra, nem néztem hogy egyáltalán van e benne víz, vagy sem.
hát ma már sehol sem fogsz, a margitszigetről kivitte a jeges duna áradása tavaly a trópusi faunát a vitorláshalakat,jack dempseyeket,márványsügereket,guppikat,szúnyogirtó fogaspontyokat,mollikat,zebrasügereket,xifókat,plattikat,díszmárnákat,zászlós bölcsőszájú halakat,békaharcsákat,gurámikat,meggyhasú és vöröstorkú sügereket
nem tudom azóta mi van ott most
a városligeti tavat 2011-ben leengedték a barmok és a csatornában végezte több mint 40 trópusi sügérfaj(afrikaiak,amerikaiak,ázsiaiak),2 nagy arapaimat elvihettek a csövesek,1 nagy szemfoltos kígyófejű halat egy akvarista fogadott be,plecok gibbicepsek és ancik nagy része ment a csatornába szintén,a coryknak is annyi,guppiknak,színes molliknak,KÉK papagájplattiknak,vad xifóknak,fénylőszemű priparelláknak,eisen fogaspontyoknak, is annyi,a malawi és tanganyika sügerek is lementek a csatornába, köztük malawi neonsügér amit a kihalás fenyeget,vitorlások és diszkoszok,thropeusok,jaguársügerek,torekátumok,vöröstorkú sügerek,kékrákok,üveggarnélák,barna red cherry garnélák, áá nem sorolom fel mindet amit kipusztítottak azok a szemetek, amúgy igen van remény hogy a margitszigeti tóban megint vannak trópusi halak, én a napokban tettem fel egy kérdést róla hogy vannak-e már de nem adtak választ
2 tó volt aminek gyönyörű élővilága (volt) ami van most is még abban nincs olyan sok szép faj vagy alig él benne hal
1.Városligeti tó diszkosztól kezdve a tropheusokig minden élt benne, hatalmas önfenttartó túlhalászhatatlan állománnyokkal 2009-ig mostmár horgászni sem érdemes benne mert elszomorítóan sok a zebrasügér a gambusia és a márványrák más nem is él benne kiéve a vadmollikat
2.margitszigeti tó ebben felsorolható mennyiségű hal élt de színes faunája volt:
vitorláshal,kubai sügér,aranyhal,koi,ananász/vad/bécsi/alma xifó,békaharcsa,kék gurámi,meggyhasú sügér,mallawi neonsügér,guppik,gambusia,paradicsomhal,márványsügér,
jaguársügér, és mg pár db halfaj de a melegvizet elzárták és minden kipusztult belőle, pár napja voltam ott a víz jéghideg és csak pár kacsa úszkál benne, halnak semmi nyoma valószínűleg mint mindent ezt is örökre elbszták
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!