Kisfeszültségű fűtés?
Nem hiszem hogy létezik.
Nekem volt rossz szűrőm, ami miatt engem rázott meg a víz, de a halaknak semmi bajuk nem volt. A tengervizes akváriumomban is volt ilyen, hogy az egyik powerheadomnak meghúztam a kábelját és utána rázott. A tengervíz még jobban vezeti az áramot, és ott is csak az tűnt fel, hogy belenyúltam és upsz, megcsípett a víz. Aztán kihúzgáltam egyenként mindent, megnézni hogy mi ráz. Közben mindig belenyúlkáltam, tesztelni. De a halak ott sem érezték, mert nem látszott rajtuk semmi változás. Lehet hogy ők olyanok, mint a madarak, a madarak is ráülnek a nagyfeszültségű kábelre. Lehet hogy a halak is amíg nincsenek leföldelve, addig nem rázza őket az áram. Nem tudom, lehet hogy nem így van, de mondom 2x már rázott a vizem, a halak meg vígan úszkáltak benne.
Kár:'(.Pedig jó lenne ha lenne. Azért köszi.
Láttam egy jó ötletet erre. Meg próbálom megvalósítani...
Utolsónál a pont, kis feszültséggel hogy akarsz 100-150 watt teljesítményeket csinálni?
És gondolod, hogy egy házi barkács szerkezet majd biztonságosabb lesz, mint egy gyantával kiöntött, ezer vizsgálaton átesett fűtő?
Több évtizede árulnak és használnak így fűtőt, több milliárdot legyártottak így, én bő 20 éve követem az akvarisztikát 5 különböző fórumon, 2 magyar, 3 külföldi, de soha egyetlen esetben sem hallottam, soha senkitől, hogy bárkinek bármiféle problémája lett volna ilyen téren.
Inkább agykontrollozzál, hogy ne legyenek paranoiás félelmeid nem létező jelenségekkel szemben. Hatásosabb módszer a problémádra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!