Nem baj ha így állítom be a fényviszonyokat? (50L,11W
Este amior lefekszek égve hagyom, mert nagyon szép színe van az egész szobának az akvárium fényétől! És csak reggel kapcsolom le és takarom le egy törölközővel, délután 3-4 órakor érek haza és onnantól bekapcsolom és reggel 6:30-ig ég!
Ez így jó?
És, ha nem akkor miért?
Nálam úgy van, hogy napközben 11kor kapcsol fel a világítás és este 7-ig ég. Az akváriumom a nappaliban van ami körbe ablakos, ablakokon redőnyök. Számomra azért jó így, mert éjszaka tök sötét van a szobában. Reggel mikor fel vannak húzva a redőnyök akkor kicsit világosabb lesz és mikor már jó világos van 11 óra előtt akkor kapcsolódik be a világítás. Este ugyan ez visszafele. tehát villany le és nincs teljesen sötét a nappaliban hisz megy a tv, esetleg ég a villany. majd mikor megyünk lefeküdni akkor elsötétül minden. valahogy a természet is ilyen.
Neked sem jó ha sötétből hirtelen kimész a világosba...a halaknak sem!
Nálam éjjel 1-kor kapcsol ki és délután 2-kor be.
Időkapcsolóra van kötve, nem kézzel kapcsolgatom.
Vegyél te is időkapcsolót.
Szerintem nem vagyis nem jo igy .
este lekapcsojuk le hogy aludjanak reggel fel mert a napfény nem elég
A halaknál az ébresztőt a világítás bekapcsolása és a kajaosztás jelzi, ha ez a két dolog délután 3-kor indul akkor szerintem nincs akadálya.
A halak pihenéséhez nem kell koromsötét, sőt, a legtöbb akváriumban aminél reggel van kapcsolva a lámpa már délután lassúak a halak, nálam világításnál is lemennek alfába.
Sokan használnak éjszakai világítást az sem zavarja őket, ha nagyon világos a szoba akkor takard le továbbra is az akváriumot, de ha be tudsz sötétíteni akkor nem kell.
Nekem éjszaka vannak irányfények a szobában, tisztán lehet látni a halakat ahogy pihennek az aljzaton, nem zavarja őket a fény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!