Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » 500 l-s Nagy vitorlás halas...

500 l-s Nagy vitorlás halas akváriumhoz elegendő a vízlágyító műgyanta? (heti 1 db? ugye az 100 liter + a víz amivel keményítem)

Figyelt kérdés
A sima vitorlás halnak is ugyan olyan lágy víz kell mint a Nagy vitorlásnak?
2014. nov. 4. 21:30
 1/4 anonim ***** válasza:
minek akarod lágyítani? csapvízben is elvannak!
2014. nov. 4. 21:51
 2/4 A kérdező kommentje:

mert egy csomó helyen olvastam hogy 4-8nk közötti és 7 ph-nál kisebb értékű víz kéne neki tehát elég rendesen kéne venni a vízlágyító gyantát egy akkora akváriumhoz.

Vagy ha igazad van és nem döglik be a hal a csapvízben akkor meg semmi probléma, ha valaki tart úgy nagy vitorlásat hogy nem lágyít írjon már! :)

2014. nov. 4. 22:02
 3/4 anonim ***** válasza:

#1: Ha jól veszem ki a szavaiból a kérdező a Pterophyllum altum fajra gondol (te meg szerintem egy XXL-es méretű közönséges vitorláshalra gondolhatsz). A P. altum piszok módon nehéz tartani, mert, ha emlékezetem nem csal, batár nagy, gyakran csak élőeleséget fogad el és nagyon savas, nagyon lágy víz kell neki, 6.5 pH meg alatta, ugye? Ha lehet hinni a szakirodalomnak ennyire savas vízben sokkal kevesebb baktérium marad életben, aminek 2 folyománya van. 1: a nitrifikáló baktériumok kevésbé, illetve 6 pH alatt pedig egyáltalán nem működnek (ez esetben az ammónia, vagy legalább egy része kevésbé ártalmas ammóniummá alakul) 2: a hal immunrendszere nincsen hozzászokva a lúgosabb vízben található "rengeteg" bacihoz, ezért csapvízben tartva rövid úton megbetegszik és meghal.

Persze ez, ahogy akváriumban szaporítják, minimálisan tud változni. De P. altumnál nem alapoznék erre, mert nincs évtizedek óta beakvarizálva.

Szóval totál jogos a kérdező parája.

"A sima vitorlás halnak is ugyan olyan lágy víz kell mint a Nagy vitorlásnak?"

Nem :) Neki is ajánlott a vízlágyítás, de messze nem ilyen mértékben.

De LÉGYSZI, javítsatok ki, ha tévedek, mert saját tapasztalatom ugyan nincsen, de hasonló környezetből származik az én "álomhalacskám" is, szóval nagyon érdekel a téma.

2014. nov. 5. 00:18
 4/4 anonim ***** válasza:
A sima vitorlásunk (nem nagy) 21 nk vízben kb 7 évig élt.
2014. nov. 5. 02:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!