Nagy vitorlás halat milyen halakkal lehet együtt tartani?
300l-re gondoltam abba elfér max 6 hal (remélem)
gondolkoztam hogy törpesügerekkel együtt tartanám őket kis szín legyen azért :) de nem tudom hogy a törpesügereknek hány fokos víz a megfelelő átlegosan + elég kis méretűek.
Olvasgattam és láttam a márványgurámit (ilyet alapból is szeretnék berakni) és a másik gurámi az elég szines nem jut eszembe a neve :D 1-2 vitorlás harcsát (nem az óriásit), lehet hogy ez elég is lenne de még tetszenek a zebra sügerek is
A guráminál egy hiba van, ők is eredendően a sügéralakúak közé tartoznak, nem kimondottan területvédők de egymással harciasak, felosztják az akvárium fölső részét, akváriumban ezt dús, vízfelszínre érő növényzettel lehet megoldani.
Amennyiben meg tudod oldani a két dolgot, vagyis a vitorlásnak úszótér, a gurámknak felszínre érő növény akkor békében lehetnek egy akváriumban.
Van egy régi videóm, a bal fölső részt érdemes figyelni, azt védi a hím gurámi a többi gurámitól, ha ez nincs így kialakítva akkor elég durva meccsek mennek közöttük.
http://www.youtube.com/watch?v=p1fAae_rfzI
A kék gurámi egy színváltozata a márvány, ami nem jutott eszedbe az szerintem az opálos kék, gyakori a kereskedésekben az arany színváltozat.
Ramirezi, Kakadu sügér, Apistogramma félék, Corydoras, Fekete tetra, Vörös karcsú díszmárna, Ancistrus, Moszatevő márna, Hemigrammus erythrozonus, és Botia félék pl:
Pakisztáni díszcsík, Zebracsíkos kövicsík, Törpe díszcsík, Bengáli díszcsík, Zebraöves díszcsík, Burmai díszcsík, Öves díszcsík.. stb.
https://www.youtube.com/watch?v=MTAbuTYGk0M
2perc 30 sec-nél jön egy komoly tenyésztő. Ha valamennyire tudsz angolul vagy németül érdemes végignézni. A manusz háta mögötti tenyészpár, legalább 35-40 cm magas lehet, vagy még több.
Magyarul csak akkor érdemes velük foglalkozni ha tényleg komolyan gondolok mindent. Egyébként 500l akváriumra gondoltam (azt biztos nem kel később cserélnem).
Irtad hogy 10-30 ezer / db gondolom magyar országon is vannak tenyésztők akiktől olcsóbban (kicsiket) belehet szerezni.
Lehet hogy a végén csak egy egyszerű díszhal aksi lesz belőle. Vagy diszkoszos ha sikerül tartani a víz minőségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!