Szobanövényhez elég a 2700 K Warm white, vagy muszáj ahhoz is az 5000-6500 K mint az akváriumokhoz?
A 2700K egy szokványos színhőmérséklet, szinte minden sima fénycső ilyen, sárgás színe van tompa a fénye is a 6500k fényforrásokhoz képest.
A 6000-6500k fényforrások tartalmazzák megfelelő hullámhosszon (nanométeren) a növényeknek szükséges kék és piros szint, nem hallottam még róla, hogy lakásban egy sima 2700k mondjuk kompakt izzótól szépen nőnének a növények.
Én az egész lakásban 6400-6500k kompakt izzót kasználok, van vagy 20 db betekerve, árban semmi külömbség nincs, fényerőben látványos a különbség egy 6500k 20 watt sokkal erősebb fénnyel világit mint egy 2700k.
Viszonylag pontom pénzek: [link]
Elég durva fényük van a sima sárgás fényhez viszonyítva.
Van egy hullámos lámpám GU10-es foglalatú halogének voltak benne, de ki akarom cserélni ledekre.
Rendeltem 4db 6Wattos 2700K ledet, azzal szeretnék megvilágítani egy dracenát, broméliát és fikuszt. Ezek nem annyira fényigényesek. Még nem okéztam le a rendelést. Lemondjam és keressek 6400-as ledet?
Gondolom hogy a fény nem lesz elég, ezért szemből egy 30 Wattos kompakt fénycsővel rásegítenék, abból egy 4000 Kelvines van itthon.
Láttam GU10-es foglalatban is 6500 kelvinest, van otthon kompakt izzóban betekerve 2700 és 6500 k, csapok egy fotót róluk úgy, hogy be vannak kapcsolva, egymás mellett van a kettő.
Valamikor délelőtt belinkelem, mindkettő 20 watt, de hatalmas a különbség.
Csináltam képet, de annyira nem látszik így képen a különbség, élőben szembetűnő, a bal oldali 6400K icon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!