Hogyan működik a levegőztető-szűrő?
Sziasztok!
Kaptam egy Elite Jet-Flo 50 típusú levegőztető-szűrőberendezést,de nem igazán értem hogyan is működik. Utoljára hat éve volt akváriumom, abban csak egy régimódi levegőztető volt, ilyennel először találkozom. Nagyon hálás lennék ha tudnátok válaszolni egy-két kérdésemre:
1) Hogyan történik a víz szűrése illetve a szűrt víz hol távozik?
2) A tartozékok között van egy vékony kis gumicső, egyik végének a használati szerint az akváriumon kívül kell lennie, míg a másikat a készülékhez csatlakoztatom. Kaptam mellé egy lyukacsos műanyag csövet is (azt hiszem esőztetőnek hívják).Vagy az egyiket, vagy a másikat kapcsolom hozzá a szűrőberendezéshez.Miben különbözik a kettő egymástól?
Addig nem merem behelyezni a halak közé, ameddig nem tudom mi mit csinál :S
Előre köszönöm a válaszokat!
Berakod a vízbe, tetjén kis csövet kilógatod a levegőbe.
Van benne egy kis venti, az pörög és az oldalán van is rés amin a vízet beszívja, a szivacson fennakad a sok dzsuva a vízből, aztán víz meg kimegy a másik résen, ennyi. A műanyag cső meg a tetején ki kell lógjon, hogy onnan jöjjön be neki levegő, amit ő meg kipumpál a vízbe, hogy legyen oxigénke a halaknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!