Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen aranyhal fajták vannak?

Milyen aranyhal fajták vannak?

Figyelt kérdés
2014. szept. 28. 21:03
 1/2 anonim ***** válasza:

Röviden: nagyon sok fajta aranyhal van. Ha jól tudom, a tenyésztők a mai napig próbálkoznak új fajták létrehozásával. Itt egy kép: [link]

A komolyabb kérdés, hogy ezek közül melyik elérhető itthon (meg melyiket etikus egyáltalán tartani).

Én ezeket láttam már boltban vagy némi fülrágásra meg tudták volna rendelni (értelemszerűen nem mindenre kérdeztem rá)

- közönséges

- üstökösfarkú

- shubunkin: london/rövid uszonyos, amerikai/üstökös farkú (bristol is van, de olyat még nem láttam)

- legyezőfarkú

- ryukin

- (fátyolfarkú - közismert, de még külföldön is ritka)

- gombafejű - ennek egy változata a piros sipkás

- oroszlánfejű

- ranchu - ebből elvileg van oldanézetre és felülnézetre kitenyésztett verzió is

- "lionchu", ami nem elismert fajta, hanem egy kifejezés azokra a hátúszó nélküli fejen kinövésekkel rendelkező halacskákra, amiket nem lehet az előző két fajtába besorolni (keverékek vagy nem felelnek meg a standardnak stb.)

- teleszkópszemű

- pillangófarkú

- hólyagos szemű

- égre néző

- rizsszemes

- hólyagos fejű vagy koronás rizsszemes

- pompom

2014. szept. 29. 09:11
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.
2014. szept. 29. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!