Minimális akvárium guppiknak?
Sziasztok!
Guppikat tartok, 2 db 30 literes akváriumban. Mostanában kicsit nagy a szaporulat:), aminek amúgy örülök, csak azon kezdek gondolkozni, hogy jó volna elkülöníteni a nőstényeket. Kb. 4 nőstényt akarok megtartani (eddig 2 db volt).
Két lehetőség között vacillálok:
1. A két 30 litereset megosztom nemek szerint, de akkor az, amiben csak nőstények lennének, nem mutatna túl jól, hiszen mind szinte tiszta fehér...
2. Megtartok annyi hímet, ami megtölti a két 30 litereset, és veszek egy kb. 15 litereset a 4 nősténynek. De nem lesz az túl kicsi nekik? (Úgy értem, oxigénháztartás szempontjából.) Egy ismerősömnek 20 literesben van 4 guppija, azok jól vannak...
Amíg csak 1 db akváriumom volt, addig kényszerűségből csak egy nagy üvegtálat használtam halneveldének, és annál kétnaponta csináltam részleges vízcserét, és így jó volt a víz és nem pusztultak.
Biztos lesz, aki leszólna érte, hogy "csak" sima üveges "pocsolyáim" vannak, de régen használtam mindenféle "kütyüt" hozzá, amiket különböző okok miatt fokozatosan "leépítettem" és láthatólag így is jól érzik magukat a halak... Szóval, kérem, aki ilyen szellemben akar hozzászólni, ne tegye!
Azt írjátok meg, ti milyen minimálisan mekkora akváriumot használnátok erre a célra: 15-20-30L?
Előre is köszönöm!
Ne aggódj!
Nem maradnak a nyakamon, és nem is végzik takarmányként. Már most találtam nekik helyet, pedig egyáltalán nem is törtem magam, mert még túl kicsik ahhoz, hogy tovább passzoljam őket - és nagyon jópofák, ki is akarom élvezni a helyzetet:) - persze tudom, ha megnőnek, akkor menniük kell, annyi helyem nem lesz, amennyi nekik kellene...). Pedig már most vinnék őket, de szeretném, ha legalább 1 cm-sek lennének, mielőtt kiengedem őket a kezemből...
az 1. variáció hát azt nézegesd amelyikbe a hímek vannak
:) a nőstényes meg csak legyen mellete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!