Szat gyanta használata. Igy jó?
Clear water gyanta. Belső szűrőbe beraktam a szivacs fölé. Felette jön ki a viz
Igy jó ? Jónak tünik... Szép a viz. Mennyi idö kb mire lekoszolódik ? Szürő takaritáskor ki mossam csak vizben vagy ilyenkor mindig sós lé kell ?
Elvileg jó úgyis ha belógatod, a szűrőbe téve is jó, a telítődésről kontrollt csak nitrát teszt segítségével szerezhetsz, ez minden kémiai szűrőanyagnál így van, tesztet kell venni.
A gyanta csak a nitrátot távolítja el, így nem annyira fontos a teszt, növényeket nem lehet mellette tartani erre figyelj, csak növények nélküli akváriumba jó.
Példa egy elismert akvakertész ezeket mérte: [link]
(én nem használok, használtam, mert sok növényem van így kell a nitrát az akváriumba, ha lenne sügeresem akkor szerintem használnám)
Egy normál, közepes vagy alacsony világítású társas-növényes akváriumba nem kell kémiai szűrőanyag.
A növényeknek N.P.K azaz nitrogén, foszfor, kálium, plusz micro elemek kelenek.
A nitrogént, foszfort a halak adják, mellé kell egy kiegészítő növénytáp, példa easy life profito ami tartalmaz káliumot és micro elemeket.
Első sorban a halaktól érkező nitrogén diktálja a többi macro és micro elem szükségletet, valamint a növények növekedési ütemét.
A Clear water gyanta kiveszi a nitrogént így valószínű stagnálnak esetleg tönkre mennek a növények.
Átlag sok akváriumban nitrogén többlet van nem hiány tehát hasznos lehet a gyanta, folyamatos használatnál a növények tönkre mehetnek.
Növény-tápozni felesleges mellette, belepiszkál a tápba, ha időszakosan használod szerintem akkor is megsínylik a növények, egy intenzív növekedésű növény egy hét alatt rengeteget növekszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!