Különböző színű plattik keresztezésekor melyik szín fog dominálni, fajtától függ, vagy teljesen véletlenszerű?
Eddig 1 "alom" volt, ők voltak a legelsők, csupán 6 halat találtam reggel az ellető akváriumban, ahová külön helyzetem az anyukát, gondolom párat bevacsorázott. 6-ból 4 maradt meg, ők szépen nőnek, már a többi hal közt vannak. A színük alapvetően narancssárga, viszont középen az oldalukon elhalványulnak a pikkelyek, s kékesen csillognak.
Anyjuk ilyen, csak fekete úszókkal: [link]
Apjuk pedig pontosan ilyen: [link]
Van egy 1,5 hónapos új alom, ez a második. Ilyen korban a másikaknál már meg lehetett állapítani, hogy narancs beütésük lesz, ezek viszont eléggé színtelenek, hozzáteszem, közel 30-an vannak. Ők akkor lehetnek kékek?
Szívem szerint egyikőjüktől sem válnék meg (miután hónapokig nevelgettem őket), de helyhiány miatt muszáj lesz. Halkereskedésben beveszik az ilyen nem "fajtatiszta" halakat?
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!