A halaim nagyon büdösek, mikor hetente takarittom őket. Miért?
Azért mert hetente takarítod őket...
Ezt olvasgasd kicsit. Te ezeket a baktériumokat hetente megölöd...
Szűrő berendezés van?
Mert akkor nagyon nem kell hetente takarítani.
Másrészt pedig műnövények helyett igaziakat kell beletenni mert azok hasznosítják a szerves anyagokat. Persze bocs ha nem műnövényed van...
#2 folyt
a lényeg az hogy egy kis működő bioszférát kell létrehozni ami egyensúlyban van és akkor nem kell sokat foglalkozni az akváriummal
Most már többedik helyre írom ki :)
Tegyél bele 10literenként 1teáskanál sót.
Féken tartja a kórokozókat a vízben és segíti a halak vízháztartását rendben tartani. Édesvízről beszélek.
Valamint én is hetente 1,5 hetente cserélek 30-50% vizet és semmi gondom(75l) sőt a túletetés ezért nem vitte el a halaim( túl nagy volt az érzelmi nyomás amit rám gyakoroltak, így mindig ettek, de már erős vagyok XD !)De nekem nem volt büdös a vizem, csak mikor a növények a fenti okokból kifolyólag rothadtak. Azt is nézd meg nincs e rothadék a vízben és távolítsd el. És a "kakiporszívóval" kicsit bökdösd meg a talajt mikor vizet cserélsz mert ott is maradhat ürülék vagy valami rothadni való ételmaradék esetleg stb. Valamint a saját hibámból tanulva tanácsolom, h szigorúan napi 1x etesd őket, ha lehet élő, vagy fagyasztottal, és időnként egy kevés minőségi vitaminnal(pl sera, 2000ft felett, de sokáig elég!)
A "büdösséget" általában a szerves anyagok bomlása során képződő ammónia és/vagy kénhidrogén okozza. Ami bomlik: döglött hal, túl sok haltáp, túl sok halürülék(=túl sok hal), növényi részek.
Megoldás egy jó nagy szivacsú szűrő, vagy külső szűrő sok szűrőanyaggal, élő növények, kevesebb etetés, halak létszámának csökkentése, bomló szerves anyagok mielőbbo eltávolítása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!