Én Guppipárti vagyok xd. Kettővel indítottunk, egy vörösuszús hím (ilyen háromszögszerű), és egy nőstény. Ezek után köbö másfél, két hónap alatt (már nem emlékszem pontosan mennyi volt) lett vagy negyven halunk a 100 literes medencében xd. Az a jó benne, hogy szinte mind1ik különbözött a másiktól, volt vörös, sárga, kék, és tudomisén milyen uszós a hímek között, és még az úszó alakja is más-más volt néha. Az egyik legdíszesebb, legigénytelenebb hala az akváriumnak. Szerintem nagyon szép dísz lehet ezekből a halakból, és elég hozzá kezdésnek egy hím meg egy nőstény, ha nem pusztulnak meg xd. Esetleg vehetsz kettőt mind1ikből biztos ami biztos alapon.
Bettáról ugyanez nem mondható el...én annak a hímjeit nem tenném egy medencébe, mert nagyon nagy kümite lesz a vége. Mind1, az is szép hal, de sokkal nehezebb vele, mint guppival.
2010. jan. 16. 19:45
2/12 A kérdező kommentje:
Hát én nem tenyészteni szeretném őket vagy.... mégis
nemtom
2010. jan. 16. 19:58
3/12 anonim válasza:
LOL, most olvastam, hogy a guppi (vizi-)teknőstápnak is jó xd. Erről a felhasználási módjáról nem is tudtam. Most már 100 %, hogy a guppi a jó választás, akármilyen szempontból :P. Ha van hozzá akvárium, akkor meglátod, ezek annyit b*sznak majd, magad is meglepődsz :P (tapasztalat).
2010. jan. 16. 19:58
4/12 anonim válasza:
Látom kommenteltél, ezért reagálok rá: nem igazán érdekli őket, hogy mit akarsz xd. Tényleg annyira igénytelenek, hogy szinte minden törődés nélkül elszaporodnak.
2010. jan. 16. 19:59
5/12 anonim válasza:
Én Bettapárti vagyok. A guppi nagyon szapora és nem tudod eladni őket sehol, mert mindenkinek van. Egy pohár vízben is képesek elszaporodni. (Ez csak költői túlzás volt, mielőtt valaki nekem támadna:)) Szerintem Betta!
2010. jan. 16. 20:04
6/12 anonim válasza:
Betta.
Elevenszülők közül a plattik a kedvenceim.
Csak tartom a halakat, nem tenyésztem őket.
2010. jan. 16. 20:15
7/12 anonim válasza:
Guppy.De attol függ hány literes akiba akarod,mert ha 10literbne akkor inkább a betta de annak is nagyobb kell...Min50liter attol függetlenül h elvan 10ben is..
2010. jan. 16. 21:16
8/12 Doruss válasza:
Guppi. Szerintem. Főleg, ha valaki kezdő. A guppik mindent túlélnek, és nem is igényelnek semmifeéle különleges "kezelést".
De ha nem akarod, hogy annyira túlszaporodjanak, akkor inkább betta.
2010. jan. 17. 12:41
9/12 anonim válasza:
A túlszaporodást a többi hal meg tudja akadályozni. De így is van rá esély, hogy az ügyesebbek életben maradnak, ha időben, és jó helyre rejtőznek.
2010. jan. 17. 13:50
10/12 anonim válasza:
Nekem mind a két hal tetszik,de a Betta mégis közelebb áll hozzám.Sajnálom szegényeket, hogy a kereskedésekben egy kis kockákban élik a napjaikat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!