A Betta (sziámi harcos hal) mennyire kényes halfajta? Egy 3 literes duncos üvegbe meddig tudnám eltartani szoba hőmérsékleten?
Ez valami új hobbi? Hogyan húzzuk el egy állat haláltusáját hetekig?
Gratulálok.
Mert az akvarisztika lényege pont az, hogy meddig húzza ki x hal számára nem megfelelő körülmények között. Ejnye kérdező, szégyelld magad!
Ha véletlenül kíváncsi vagy Platypus által említett jogszabályra: [link]
Ezen kívül: a betta trópusi jószág, 26-28°C fokos vízre van szüksége, tehát a szobahőmérséklet nem elég neki. És bár oxigént a légkörből is fel tud venni, attól függetlenül a vízben tölti az életét, ugyanúgy, mint a társas akváriumod lakói, és ugyanúgy kap ammóniamérgezést, uszonyrothadást, hasvízkórt stb. ha nincs neki szűrője.
A boltban pedig csak ideiglenesen tárolják az összes állatot. Ezért tudnak sok márványsügért vagy Stendhal-halat összerámolni egy 40 literes akváriumba.
"az állat kereskeésekben is ilyesmi helyeken tartják." Szerencsére nem mindenütt. Gyakran berakják őket szelídebb csapathalak akváriumába, de olyat is láttam már, hogy rekeszekre bontott, szűrt, fűtött akváriumban tartják a hím bettákat. Én elvből nem veszek olyan helyről bettát, ahol 10x10-es kockákban tartják őket.
Tudom már régi kérdés...
Ez itt Wikipédia szöveg
A kisállatboltokban gyakran árulják 1-2 deciliteres üvegben, bár az állat ezt csak rövid ideig tolerálja, napi vízcsere mellett. Kisebb (de azért legalább 50 literes) akváriumban is megél. Kisebb akváriumban, kevesebb társhallal jobban érzi magát, mint a nagyobb, vegyesen lakottakban. 75 l vízre egy hímmel és 3-4 nősténnyel számolhatunk. Mivel az akvárium jóval kisebb természetes territóriumuknál, egy kisebb vagy közepes akváriumban csak egy hím maradhat, a többit megöli. Egy nagy hím territóriumának átmérője mintegy 70–90 cm, ezért két hím tartásához legalább 200 literes, kellő számú búvóhellyel berendezett medencére van szükség. A sok búvóhely azért is kell, mert íváskor a hím a nőstényt akár meg is ölheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!