Van egy bettám már lassan fél éve, eddig semmi gond nem volt vele, de most az uszonya olyan mintha meg lenne tépdesve. Mi baja lehet?
Figyelt kérdés
2 hete vettem hozzá 2 neonhalat DE csak azért kettőt, hogyha bántotta volna őket, akkor csak 2 haljon meg... :D
Amúgy életvidám, eszik rendesen, szinte túl aktív.. :D
2014. aug. 18. 15:46
1/5 anonim válasza:
uszonyrothadás? arra veszel gyógyszert és kész gondolom a neonokkal jött be, de mekkora aki milyen szűrés? mert lehet hogy hosszútávon az összes halad meg fog murdálni
2/5 A kérdező kommentje:
Uszonyrothadásnál rögtön kijönnek a fehéres foltok? Mert valahol olvastam, hogy vannak foltok is.. De egyelőre nem látok ilyet rajta. 25 liter viszont szűrő nincs. De a vizet frissítem, és szűrt csapi vizet kapnak...
2014. aug. 18. 18:01
3/5 anonim válasza:
Ammóniamérgezés. A szűrő az akvárium alapja, ahhoz hogy folyamatosan lenn tartsd az ammóniát, óránként kéne vizet cserélned. 25 literben az a 2 neon is meg fog dögleni, hülyeség volt megvenni őket(de már a bettát is). Vegyél egy szűrőt, addig csak minden másnap etess és napi 30% vízcsere.
4/5 anonim válasza:
Neonnak legalább 80 literes medence kéne és minimum 10 db. Még jó, h utána olvastál... A szűrő néküli medence kb olyan mint ha nem lenne wc-d és a szobádba ürítenél... Jól éreznéd magad?
5/5 Platypus válasza:
A dolog már ott bukott, hogy a neon legfeljebb 24 fokon érzi jól magát, egy Bettának meg minimum 26 kell. A nem megfelelő hőmérséklet garantáltan betegségekhez vezet, mert megviseli és legyengíti a halakat. Valami azt súgja, hogy itt termosztátos fűtőre sem volt keret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!