Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen és mennyi halakat...

Milyen és mennyi halakat telepítsek egy közel 50l-es akksiba?

Figyelt kérdés
Elég kezdő vagyok, szval valami viszonylag igénytelen halakat keresek, de azért legyen meg a szép összhang.
2010. jan. 14. 17:23
 1/8 anonim ***** válasza:
Guppy a kezdők hala.Strapabíró nagyon,mellé vehetnél 2-3 páncélosharcsát,guppybol elég lesz 3nőstény 2 hím,És hamar szaporodni fognak.Szia.
2010. jan. 14. 17:32
 2/8 A kérdező kommentje:

És a neonhalak nem ajánlatosak kezdőnek?

(szeretném ha rajba úszkálnának olyan 10-12, vagy az már sok?)

2010. jan. 14. 17:43
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem vannak plattiaim igaz 4-ből 1 kimúlt de szép halak nekem narancsstínű plattiaim vannak elég mutatósak.Vagy fekete molli az is egész szép és megfér minden mással ezek elég strapabírók meg van 1 páncélos harcsám az is bírja és az anci is jó viseli..Neonhalat egyenlőre ne vegyél nekem is megtetszettek de kimúltak pár napon belül,még friss volt az aksi.Egyébként szintén 50 literessel nyomom 1 hónapja.
2010. jan. 14. 17:44
 4/8 anonim ***** válasza:
Az előző vagyok Neont ne vegyél csak később hidd el nekem elhullottak .Először inkább elevenszülő halak közül válogass.Ha minden rendben szerintem másfél hónap múlva jöhetnek a neonok is de vigyáz az új halakkal mert nekem a noenhalakkal sikerült behurcolnom a darakórt és a halpenészt emiatt oda lett fele állományom.Meg kimúlt az összes noen.A neonok hullottak elsőként el.Ja még egy tanúlság ha a neonok kevesen vannak stresszesek lesznek aminek hála elhullanak de előtte még kifakulnak.Majd én is akarok neonokat de csak akkor veszek ha már 2 hónapot zokkenő mentesen megy az aksi.
2010. jan. 14. 17:50
 5/8 Doruss ***** válasza:
Tényleg érdemes guppival kezdeni, később telpíthetsz melléjük neonhalat vagy szumátrai díszmárnát, nekem ez a három fajta van 50 literes akváriumban és remekül megférnek, de vigyázz, keress vmi fertőtlanítőt mielőtt régebbi halakhoz újakat veszel, mert nekem két szumim kipusztult mikor jöttek a guppik, és nemrég vettem neonhalat is és most a szumim ismét beteg, mert az új halak mindig behoztak vmi fertőzést. De ha tudod fertőtleníteni a vizet vagy vanotthon gyógyszer ha esetleg betegek, akkor nem lesz semmi baj.
2010. jan. 14. 17:57
 6/8 anonim ***** válasza:
Guppik mellé eszedbe ne jusson szumátrai díszmárnákat tenni! Megcsipkedik a hím guppik úszóit. Ha akarsz még nem elevenszülő halat, ott a zebradánió, az is szívós. MINIMUM 6 darabot belőlük, mert csapathal!
2010. jan. 14. 18:01
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia!Én vagyokaz első.4 éve tartok halat.Nyugodtan kezdhetsz neonokkal.10-15 neon és 2-3 páncélosharcsa tökéletesen ellesznek,sok sok növény kell,hetente 1/3mad vízcsere.Az hogy szerencsétlenül járt valaki mert kipusztult az öszes hala,az lehet ferrtőzés,vagy rosz körülmények miatt is.Még a guppy is kipusztulhat fertőzésben...Tehát nyugodtan kezdj neonhalakkal.Csak mielött veszed a halakat rakd össze az akváriumot,menjen minden ,szűrő,levegő fűtő,növények miatt meg a fény is, vízkezelőt minden vízbevitelnél használj.A szűrőbe lehet venni baktériumkultúrát tartalmazó lötyit.Ezt az akvárium beinditásakor kell a tájékoztatóban leirtak alapján használni.Változatosan etess.fagyasztott tápot(pl vörösszunyoglárva) nagyon szeretik.És Mindenkinek írom ezt,de főleg a kérdezőnek:Van egy olyan dolog amit sok akvarista használ.Ugy hívják hogy elkülönítő akvárium.:Ebbe az uj halakat minimum 1 hétre el kell különíteni,ha betege,kiderül ennyi idő alatt,tehát nem fog meghalni egy szumi se,se semmien hal az akváriumban,hisz a beteg halakat meggyógyithatod ott,még betétel elött.Akinek minden halvásárláskor van vmi betegség,az rossz helyen vásárol...Szoval az akvárium továbbá a szaporulat elkülönítő helye lehet amíg felnőnek annyira h a többi hal ne egye meg,és a beteg halakat is ki lehet bele teni a nagy akváriumból,hogy a többi ne kapja el,és itt nyugiban lehet kezeln a halat...Nem kell mindjárt bedobni a nagy aksiba,mert akkor pusztulás lesz a vége. tehát TARTHATSZ NEONOKAT, KÉZDHETSZ VELÜK!elég szívósak azok is.
2010. jan. 14. 19:28
 8/8 Salx Narval ***** válasza:
Én is csak megerősíteni tudom az utolsó hozzászólást, nyugodtan kezdhetsz neonnal.Még egy-két tanács, szeretik a sűrű növényzetet, bújókat,kedvelik a sötétebb talajt és hátfalat, továbbá a sötét vizet.Használj egy kis tőzegkivonatot, az szépen megfesti a vizet.A kéknek fűtés sem kell, ha viszont több fajtát is szeretnél,vörös,zöld,fekete,akkor egy köztes 25fok tökéletes.Az enyémek imádják a szívet és a májat, reszelve és fagyasztva kapják, kiegészítőként.Én bátran merem ajánlani, kezdőknek is.30 évvel ezelőtt, amikor gyerek voltam, valóban nehéz volt tartani, a lágy és savanyú víz miatt, de már teljesen hozzászoktak a csapvízhez és szaporodnak is benne.SN.
2010. jan. 15. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!