Akváriumot kompletten hogyan lehet "fertőtleníteni"?
Be kell azonosítani a betegséget, utána kell gyógyszer, parazita, gomba, baktérium, vírus, vagy élősködő, gyanítom nálad gomba lesz. Ha megvan a betegség kell venni rá gyógyszert, állatpatika vagy akvarisztika, nálunk van egy cenz nagy fiók az tele gyógyszerrel, címkézve vannak a betegségek, van több márka.
A kezelésnél számolni kell azzal, hogy a gyógyszer hazavágja a baktériumokat, így reset van a biológiai szűrésnek.
Van olyan betegség amit célszerű, lehet, külön kezelni, ha nálad ilyen gyors a lefolyása, fertőzik a halak egymást akkor lehet, hogy az egész akvát kezelned kell.
Előfordul, hogy kikezeled a halakat elkülönítve de a betegség visszajön az akváriumban.
Átlag aktív szén megoldja a gyógyszer maradványok eltávolítását, plusz kémiai védettséget nyújt a halaknak amíg fel nem áll a biológia kiveszi a vízből az ammóniát, nitritet.
Tehát nem fertőtleníteni kell, hanem ki irtani a kórokozót, vagy elkülönítve a halakat, vagy az akváriumban, de akkor aktív szén, majd egy baktériumkultúra nem árt gyakoribb vízcsere mellett.
Darakórt azt kezelheted külön, nem kell a fő akváriumban, parakill jó rá.
Neki úgy tudom sikerült megszabadulnia tőle: http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__5..
A baj nem jár egyedü... 3 napra elutaztam. A külső szűróm megfáradt. (DIY 15 liter űrtartalom) A bacik vszinűleg kipurcantak, ezért kitakarítottam nullára. Állítólag ha ráengedem az akira a döglött bacikat többet árt, mint használ.
Az egész eredménye az elégtelen szűrés miatt elleptek az ecsetalgák... :( Ha újra beáll a szűrésem, az ecsetalga eltűnhet? Segítettem egy kis instant baktérium kultúrával.. Van esélyem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!