Hogyan tápozzak, melyik nap melyik tápból mennyit?
0,55 w/l-em van
Tápok:
Easy life profito
Easy life Nitro
A növényeket kifelejtettem:
Bacopa caroliniana
Anubias
Hólyagos vizikehely
Valiznéria
Cryptocoryne wendtii green
Cryptocoryne wendtii red
Ludwigia repens
Jávai moha
Gömbmoha
Platypus jót irt, alapból ritka, hogy kell nitrát a vízbe.
Te apró halakat tervezel így sanszos a nitrát hiány, hogy menyit kell pontosan adagolni azt te látod majd.
Példa ez: [link]
A képrészletek között 4 hónap diferencia van, kéthetente ennyi: [link] öreg levelet metszek ki tőből, azért ilyen élénk a hólyagos vizikelyhem, frissek szép újak a hajtások.
Fentihez 100 literre napi 2ml profitot adok.
Ha látok megtorpanást akkor adok még mellé nitrátos tápot is, gyökértablettát is használok, valamint tőzegbe, virágföldbe vannak ültetve, üdítős flakonok aljába.
Én 1-3 arányban adagolnám a nitrot, tehát 3ml profito mellé 1ml nitro, nem kell minden nap nitro, ha adtál 3 ml profitot x nap alatt akkor nyomj a vízbe 1ml nitrot.
Mindig a növények mutatják mi újság, akkor jó ha minden növény egyformán nől, erre átlag intenzív növekedésű növények mellett a kisebb bokrosoknak kicsi az esélye, akkor van ha el van találva a tápozás.
A tápozás folyamatosan változik, kisebb növénynek elég a gyári dózis, ha növekszik akkor a táp menyiséget is növelni kell, annyival, hogy minden növény szépen nőjön.
A pontos menyiséget nehéz meghatározni, annyi kell, hogy hétről hétre láss változás növekedést mindennél.
Példa ez egy régebbi kép: [link]
Napi 1,5 ml profitoval indítottam, a 3. hónap után már napi 5ml profito mellé napi 1 ml neptun növénytápsó, plusz tőzegtabletták, ha minden növényt egészségesen akarok tartani.
A gyári profito dózis 20ml lenne, helyette a nagy növények már 35 ml káliumos tápot kértek.
Nem egyszerű, bele kell jönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!