Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Tropehus tartás?

Tropehus tartás?

Figyelt kérdés
Sokat olvastam már a tartásukról. Legtöbb hazai oldalon minimum 600 literes akváriumot írnak 35-40 db hallal, de a külföldi oldalakon ezt rendre meghazudtolják. Azt írják hogy 15-20 hal tartható már 150 cm hosszú akváriumba.A Sinkó Lukács sügeres könyvbe is 150 cm hosszú akvárium van megjelöle, egy csoport minimális tartási igényének. Melyik a legkevésbé agresszív változata, ami jó lehet ekkora akváriumba? Szerintetek működhet ilyen létszámba, akkora akváriumba?

2014. aug. 11. 14:53
 1/4 anonim ***** válasza:
Hát, 600 liter alatt nem nagyon próbálkoznék. Egyrészt, mert nagy csapatban jobban mutatnak, másrészt, mert így jobban eloszlik az agresszió, kisebb akváriumban viszont korlátozva van a létszám. A Díszhal infó a duboisikat írja a legbékésebbnek.
2014. aug. 11. 14:58
 2/4 A kérdező kommentje:
Diszhal infot olvastam, de nekem valamennyivel hitelesebb forrásnak tűnik a seriously fish vagy Sinkó- Lukács könyv. Azért 15-20 fős csapat esetén is elég nagy már a nyüzsgés, nyílván nem mint 40 halnál.
2014. aug. 11. 15:09
 3/4 anonim ***** válasza:

Mondjuk egy 150x60x50-esben (450 liter) lehetne próbálkozni egy 20-as csapattal, de azért csak jobb biztosra menni. Meg az is igaz, hogy külföldi oldalaknak lehet, hogy érdemesebb hinni.

Próbáld meg szerintem(ha nem csak elméleti kérdés).

2014. aug. 11. 15:52
 4/4 A kérdező kommentje:
Nem elméleti, igaz még a tervezési ciklusba vagyok, de az elején le akarok tisztázni mindent. Ha minden jól megy 2-3 hónap. A kék frontosaba is megakarom kérdezni, azt halottam, hogy abba a pár %-ba tartoznak ahol lehet hinni az eladónak. Ha lebeszél/nek róla, akkor más tanganyikai sügérek után nézek.
2014. aug. 11. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!